31 Temmuz 2008 Perşembe

Bentley ve Diğerleri

Tottenham'ın Keane'i Liverpool'a satmak zorunda kalınca eline geçen parayla transfer piyasasında biraz daha saldırgan olacağı belliydi. Ben forvet bölgesine-Berbatov'un da gideceğini düşünerek- Arshavin veya D.Villa hamlesi bekliyordum. Juande Ramos ilk tercihini Blackburn'un yıldızı David Bentley'dan yana kullandı. Bentley 15 milyon poundluk bonservis karşılığında 6 yıllık Tottenham oyuncusu oldu. 2 milyon poundluk bir ek ücret daha da Bentley'in ilerleyen zamanlardaki performansına göre eklenebilir. Bu transferden en büyük karı yapan da Arsenal oldu. Bentley'in anlaşmasındaki madde sayesinde bonservisin yarısı Arsenal'in oldu.

Juande Ramos'un Bentley'den sonraki en önemli hedefinin de Rus Arshavin olduğu söyleniyor. Ramos'un bu transferi bitirmek üzereymiş ve ufak pürüzler de çözülünce Arshavin imza için Londra'ya gelecekmiş. Transfer bu hafta sonu biter deniliyor. Bakalım Berbatov ne olacak?




Premier ligden birkaç transfer haberi ile daha devam edersek;

Yıllardır Galatasaray'a geldi gelecek denilen ama bir türlü gelemeyen Danimarkalı Sorensen premier ligin yeni takımı Stoke City ile anlaşmış. Bonservisi elinde, tecrübeli iyi bir kaleci. Kaleci ihtiyacı olan takımlar için iyi bir fırsattı.

Everton forvet oyuncusu Andrew Jonhson'ı Fulham'a 13 milyon pound'a sattı. Ordan gelecek parayla Moutinho'yu almak istiyormuş Moyes.

Bu yazın yılan hikayesine dönen Barry-Liverpool hikayesi de sanırım Ronaldo-Real Madrid hikayesi ile aynı şekilde sonuçlanacak. İki tarafta da oyuncular gitmek istiyor ama klüpler izin vermiyor. Son olarak da Villa menajeri Martin O'Neill otur oturduğun yere demiş Barry'e. Liverpool'a da Barry bi yere gitmiyor, satılık değil demiş.

Arsenal de Portekiz U-21 milli takımının orta saha oyuncusu Amaury Bischoff ile anlaşmış gelecek sezon için. Yeni sezonda Cesc-Rosicky-Bischoff ve Silva'lı bir orta saha ile izleyecez Arsenal'de. Diğer rakiplerine göre biraz zayıf kalıyor şimdilik.

Hiç yorum yok: