26 Temmuz 2008 Cumartesi

Premier League 07-08

The Guardian premier ligde geride kalan sezonu fotoğraflarla özetlemiş. Yapan abimizin ellerine sağlık diyerek önemli olayları fotoğraflarıyla birlikte aktarayım dedim ben de. Fotoğrafların tamamı burada Premier lig 2007-2008;

Manchester United'ın sezona kabus başlangıcı, ilk 3 haftada 2 puan ve tek gol. Ronaldo'da hayal kırıklığı...

Premier lige yeni gelen bomba transfer Torres'in ilk golü ve bu gol Chelsea karşısında 1 puanı kurtarıyor...

Mourinho, Aston Villa deplasmanındaki 2-0'lık mağlubiyet ardından da evlerindeki Blackburn ve CL'deki Rosenborg beraberlikleriyle beraber Abramovich tarafından gönderiliyor.

Abramovich'in yerine gelen Avram Grant ilk maçında Old Trafford'da 2-0 kaybederken, takımını alkışlayan Sir'i böyle izliyor.

Emirates Stadı'ndaki maçta kaptan Gallas'ın son dakikada gelen golü Manchester United ile aralarındaki puan farkının kapanmasına engel olduğu gibi, United'ın galibiyet serisine son veriyor ve Arsenal'ın yenilmezliği devam ediyor. Gallas da Wenger'den aferini kapıyor.


Şampiyonluk yolundaki önemli maçlardan birinde, Tottenham deplasmanında bu sefer Baby Tevz son dakikada bir puanı kurtarıyor. Günün kahramanı, cankurtaran Tevez...

6 Şubat 1958 Münih Hava Facia'sının 50. yıl dönümünde Old Trafford'da Matt Busby ve öğrencileri harika bir törenle anılıyor. 1974'den sonra United City'e ilk defa evinde kaybediyor.

Arsenal Birmingham deplasmanında son dakika penaltısıyla 2 puan ve Eduardo Silva'yı bırakıyor. Martin Taylor Silva'nın ayağını biçiyor deyim yerindeyse. Bu sefer Gallas'a aferin yok tabi.

Sezonun en mükemmel maçlarından birinde Tottenham ve Chelsea White Heart Lane'de 4-4 berabere kalıyor. Tottenham 3-1'den gelip 4-3 öne geçse de maç berabere bitiyor. Woodgate de ne yükselmiş arkadaş.

Derby County Mart ayında küme düşmesi ksinleşen ilk premier lig takımı oluyor. Koca sezonda 11 puan alarak o alanda da rekor kırdılar zaten.


Sezonun en kritik maçlarından birinde United Old Trafford'da Arsenal'i ağırlıyor. 1-0 geriden gelip maçı 2-1 kazanan United şampiyonluk yolunda en önemli maçı kazanıyor. Hargreaves de herkes Ronaldo'nun friiği kullanmasını beklerken Lehmann'ı fena avlıyor. Sir de Wenger'i teselli turlarında...

Chelsea United'ın puan kaybettiği hafta da kendi evinde son dakikada Heskey'den gelen golle avantajı değerlendiremiyor ve şampiyonluk yolunda önemli bir şans kaybediyor.

Ballack United'ı 2 golle devirerek son 2 hafta öncesi puanları eşitliyor ama bu Chelsea'ye yetmeyecek tabi.

Avram Grant de Chelsea'nin başındaki en önemli zaferini kazanıyor United karşısında. İlk yarıdaki maçtakinin aksine Sir'e nazire yaparcasına...

Ve şampiyon Manchester United. Kupa kaptan Giggs'in ellerinde...

Hiç yorum yok: