29 Temmuz 2008 Salı

Robbie Keane ve Sonrası


Transfer piyasasında yılan hikayesine dönen transferler bi bir sonuçlanıyor. Ronaldinho'nun Milano yolu tutmasından sonra Keane de Liverpool yolcusu oldu. Geriye Ronaldo'nun hikayesi ve bir de Berbatov ve Barry hikayeleri kaldı.

Robbie Keane 20 milyon poundluk bir ücret karşılığında Anfield'ın yolunu tuttu. Tottenham klübü başkanı Daniel Levy yaptığı açıklamada kaptanlarını kaybettikleri için çok üzgün olduklarını söylemiş. Levy'nin dediğine göre Keane ayrılmak için bir hayli bastırmış onlar da anlayış göstermişler kaptanlarına. Liverpool bu yıl transfere iyi para harcadı. Benitez'İn tek hedefi Barry artık sanırım. Uzun zamandır uğraşıyorlar ama Aston Villa'nın kaptanını bir türlü kadrolarına katamadılar.

Keane transferi Liverpool'a büyük güç katacaktır. Hele bir de Barry takviyesi gelirse uzun yıllar sonra lig yarışında sonuna kadar kopmayan bir Liverpool izleyebiliriz. Keane Torres'in milli takımdan çok iyi partneri Villa tarzında bir oyuncu. Villa demişken ben olsam bu kadar parayı da harcamışken arkamdaki Amerikalıları ne yapar eder ikna edip Villa'ya bastırırdım. Takımdaki İspanyol havası ve Torres'le uyumları premier lige fazla gelebilirdi.

Bu transfer diğer bazı transferlerin kıvılcımı gibi de algılanabilir. Berbatov United'a, Villa veya Arshavin'den biri veya ikisi birden Tottenham'a gelebilir ilerleyen günlerde. United'ın Berbatov aşkı ortada ve Tottenham'ın da forvetsiz kalmayacağını düşünürsek Villa veya Arshavin'e kancayı takçışlardır şimdiden.

Hiç yorum yok: