20 Eylül 2008 Cumartesi

Ben de Special One Olmak İstiyorum


Mourinho gittikten sonra Chelsea'nin başına geçen Scolari'ye alışmakta zorluk çekmişti İngilizler doğal olarak. Scolari Mourinho'nun aksine konuşmayı sevmez, Mourinho gibi ukala açıklamalarda bulunmazdı. Ama son günlerde Scolari de Mourinho'ya özenmiş olacak ki onun geleneğini devam ettirmek istercesine açıklamalar da bulunuyor.

Önce hafta içi oynanan Bordeaux maçından sonra; bugün takım kötüydü, çok fazla hata yaptık karşımızda büyük bir takım olsaydı durum daha farklı olurdu dedi. O bu açıklamayı yaparken Mourinho da İtalya'da Catania maçı hakkında ağzını tutamayınca ağzının payını alıyordu. Scolari'nin ardından Lampard çıktı sahneye Ronaldo olsa da olmasa da hafta sonu United'ı yeneceğiz dedi. Ben de Mourinho'dan birşeyler kaptım dercesine.

Son olarak da Scolari maçla ilgili basın toplantısında konuyu Ronaldo'ya getirerek; "Maybe next season Cristiano is with me, very good. If he wants to change, I'll open the door to that." demiş. Yani Ronaldo gelecek yıl belki de benimle olacak. Eğer takımını değiştirmek isterse kapılar ona her zaman açık demiş. Aynı Scolari yazın Real Madrid söylentileri dolaşırken de Ronaldo'ya git demişti. Aklı sıra mind games yapıyor Big Phil ama Sir bunları yemez tabi ki de. Sir ne Special One'lar gördü. Mourinho'yu da ondan öncekilerin de suyunu döktü arkalarından. Scolari'nin bu yorumlarına karşılık Sir de maç hakkında; Chelsea ile son yıllarda çok karşılaşıyoruz ama İngiltere'de bir rekabet varsa bu Arsenal ile Man Utd arasındadır, Chelsea son yıllarda yarışa katıldı ama Arsenal ve Man Utd yıllardır burada demiş. Wenger da yaptığı açıklamada bunu doğrular ifadeler vermiş.

Yarınki maç son yılların en önemli maçlarından biri olacak gibi duruyor. Gerek açıklamalar, gerek geçen yıldan kalma hesaplar, gerekse şampiyonluk yarışındaki önemi açısından. Açıklamalar demişken Mourinho da yerinde duramamış Chelsea bu maça çıkarken Moskova'yı hatırlayacaktır demiş. Bakalım Moskova Kahramanı Big Man John Terry bişeyler diyecek mi yarına kadar.

Yarınki maç için Terry'nin geçen hafta gördüğü kırmızı karttan dolayı aldığı ceza affedildi ve yarın sahada olacak. Essien yok Chelsea'de ve başka da önemli bir eksik yok. United'da ise Ronaldo yarın sahada olacak. Berbatov da yarın için hazır ve Ferguson'un bir seçim yapması gerekecek Tevez, Rooney, Berbatov ve Ronaldo arasında. Vidic cezalı, Carrick sakat.

Chelsea daha formda ve daha moralli. Sezona iyi başladılar ve kendi seyircisinin önünde geçen yılın intikamını almak isteyecektir mutlaka. United ise Sir'in de dediği gibi 9 puan geriye düşmek istemiyor ve nerdeyse ilk kez bu kadar az sakatla bir maça çıkacak. Chelsea kendi evinde yenilmiyor uzun zamandır. Ronaldo bunu da bozar mı? Bence zor ama olur da United maçı alırsa Big Man ve Lampard sokağa çıkamaz. Maç saat 16.00'da spomax kanalında.

Hiç yorum yok: