21 Eylül 2008 Pazar

Sen Oyna Lampard

Maçtan önce Lampard United'ın her zaman olduğu gibi sezona kötü başlamasına ve Chelsea'nin de oldukça iyi başlamasına güvenerek olsa gerek Manchester United'ı Ronaldo oynasa da oynamasa da yeneceğiz demişti. Fakat öyle olmadı.

United maça iyi başlayan taraftı ve golü atana kadar geçen sürede oyunu kontrol eden takımdı. Bu süre içinde Evans'ın hatasından kaynaklanan Joe Cole'un pozisyon dışında Chelsea nerdeyse diğer sahaya geçemedi. Bu süre içinde United sağdan Hargreaves ve soldan da Evra ile etkili oldu. Nitekim gol de sol kanattan Evra'nın başlatıp attırdığı güzel bir organizasyon sonucu geldi. Golden sonra umarım United geri çekilmez diye düşündüm ama Sir yine skoru korumaya gidince Chelsea bastırmaya başladı doğal olarak. VDS'nin de sakatlanmasıyla belki de Tevez'in oyuna gireceği dğeişiklik kullanılmış oldu.

İkinci yarıyla beraber Chelsea iyiden iyiye gelmeye başladı, golü de atacakları belliydi. Fakat Joe Cole ve Anelka çok net diyebileceğimiz poziyonları harcadılar. Ronaldo 55'de oyuna girdi ama Ronney'in değerlendiremediği pozisyondaki pası hariç olumlu tek hareketi yok, üstüne bir de gereksiz sarı kart gördü. Birşeyleri kanıtlama isteğinde sanki, geçen yıl ligin altını üstüne getiren adamım ben dercesine oynuyor. Ya da sakatlıktan dolayı tam hazır değil bilemicem ama bugün kötüydü. Rooney de koşuyor savaşıyor ama Tevez'den bariz daha iyi değil. Sir Tevez'i harcamaz umarım Rooney uğruna. Rooney'in kendine çeki düzen vermesi lazım. Berbatov da henüz tam alışmamış mıdır nedir bilmem ama o da çok iyi değildi.

Sonuç olarak Chelsea favori olarak çıktığı bir maçta kazanamadı. United ise kazanamadı ama kaybetmedi de. Defanstaki basit paylaşım hatası olmasa Chelsea evinde uzun süre kaybetmiş olacaktı.

Son iki maçtır United öne geçip skoru korumak için geri çekildi ama bunu beceremedi. Görüldüğü kadarıyla United hücumu düşünerek oynadığı zaman çok daha etkili ve başarılı oluyor. Savunma güdüsüyle oynadığında ise durumu koruyamıyor. Sir de bunu fark eder umarım ilerleyen haftalarda. Ronaldo, Rooney ve Berbatov da bir önce kendilerini toplamalılar. Bakalım Lampard yarın ne diyecek?

Hiç yorum yok: