26 Eylül 2008 Cuma

Gözyaşlarımızın Tadı Aynı

Raşit Çetiner ve Engin İpekoğlu yıllar önce Ümit Milli Takımı beraber çalıştırıyorlardı. Ümit Milli Takım'da oldukç başarılı da oldu bu ikili. Özellikle Raşit Çetiner'in adı bi dönem A Milli Takım için bile geçmişti. Bu süre içinde de Süper Lig'de Bursaspor tarihinde ilk kez küme düşmüştü. Raşit ve Engin ikilisi Ümit Milli Takım'da başarılarına devam ederken Bursaspor 2.Lig'deki ilk sezonunda geri dönmeyi başaramadı.

Bursaspor'un 2.Lig'deki 2.sezonu için Raşit Çetiner'le anlaştı. Artık Çetiner Bursaspor'u süper lige geri döndürmek için çalışacaktı. Uzun zamandır klüp takımı çalıştırmadığı için de Raşit Çetiner hakkında şüpheler vardı. Fakat Çetiner takımı şampiyon yaparak bir üst lige taşıdı. Süper Lig'deki ilk sezonda Çetiner'e güven tamdı Bursa'da, transferler yapıldı. Takımdan en azından küme düşme sıkıntısı yaşamaması bekleniyordu ilk etapta. Fakat beklenen gerçekleşmedi ve Çetiner aldığı kötü sonuçlar nedeniyle görevinden ayrıldı. Yerine de yardımcısı Engin İpekoğlu devam etti. Engin ilk haftalarda bocalasa da takımı toparladı ve sezonu kötü olmayan bir yerde bitirdi. Sezon içinde Beşiktaş'a karşı alınan 3-0'lık galibiyet ile de taraftarın sempatisini kazanmıştı. Fakat yeni sezonda yeni yönetim Engin'le devam etmeme kararı aldı ve yerine samet Aybaba geldi. Bu sırada ise Raşit Çetiner 2.lig'deki Antalyaspor'un başına geçmişti ve takımı süper lige çıkardı. Fakat Antalyaspor değil de Konyaspor ile devam etti. Engin İpekoğlu da Kocaelispor ile yeni sezona başlamıştı.

Şu anda ise her iki teknik direktör de takımlarından ayrıldılar ve yıl boyunca sürecek yerli teknik direktörler nöbet listesine adlarını yazdırdılar. Kimbilir belki yeniden bir ekip olup başkasından nöbeti devralırlar. Uzun süre birlikte olan kaderleri kısa bir ayrılıktan sonra yeniden bi araya gelir belki.

Hiç yorum yok: