15 Eylül 2008 Pazartesi

Sivas Laneti Devam Etti

Bursaspor sezona iki galibiyetle başlayınca her taraftar gibi doğal olarak heyecanlandık ve yıllardır kazanamadığımız Sivasspor maçı için umutlandık. Hatta birçok Bursalı Trabzon ve Beşiktaş'ın puan kaybedeceğini düşünerek haftayı lider kapatmayı umuyordu. İlk iki hafta oynanan maçların ikisini de izleyememiş biri olarak beraberlik yeter diyordu ben aslında. Takımın nasıl oynadığını, yeni transferleri merak ediyordum. Bu yüzden erkenden maçı izlemek kendimi Lig Tv olan bir mekana attım.

Maçın başlamasıyla birlikte defanstaki hatalar 12. dakikada durumu 2-0'a getirdi. İlk 20 dakikada Sivas çok rahat 3-4 yapabilirdi, neyse ki yapamadılar. Devamında hemen beraberlik golünü atınca umutlandık ama yine çok basit bi golle geçen yıl saç baş yolduran Tum'un golüyle 3-1 girdik devre arasına. İkinci yarıda topa genelde hakim olmamıza rağmen golü atacak pozisyonları bulamadık ve maç öyle de bitti. Sivas'ın buz gibi verilmeyen bir golü ve bir de direkten dönen topu da var tabi.

Takımın oyunu ile ilgili genel olarak konuşacak olursak, geçen yılki takımın aksine hücuma önem veren bir futbol oynuyor Bursaspor. Bu sebeple geçen yıl yaşadığımız gol sıkıntısını yaşamayız. Fakaaat bu defans anlayışı ve uyumuyla her maç en az 2 tane yeriz. Yenilen goller komple hatalıydı. Lise takımının bile yemeyeceği goller yenildi resmen. Defansa biraz daha çeki düzen verilirse ve sakatlar da toparlanırsa geçen yılkinden daha iyi bir takım izleyip daha rahat bir sezon geçirebiliriz.

Transferlere gelecek olursa defanstaki Brezilyalı Leandro berbattı. İkinci golü zaten hediye etti Mehmet Yıldız'a. Ömer'le iyi bir ikili olduklarını söylemek de zor. Bir an önce toparlanmaları lazım, ya da biz İsmail Güldüren'i özlemeye başlayalım. Forvetteki Adriano da Leandro kadar olmasa da çok iyi görünmedi maç boyunca. Bişeyler yapmaya çalışıyor ama olmuyor. Samet Hoca'nın ligimize kazandırdığı Brezilyalıları düşününce biraz zaman vermek diye düşünüyorum Brezilyalılara. Son transfer Fabricio Melo iyi oyuncu olacak yalnız. Gelişimine devam eder ve şans da bulursa takımda iyi oyuncu olacak. İlerde elimizde tutmak da zorlanabiliriz. Mustafa Keçeli ve Gökhan Güleç de oldukça iyiydi. Fakat anlayamadığım bir nokta takıma o kadar transfer yapıldı, Volkan Bekiroğlu gibi bir adam gönderildi şimdi o bölgede Veli oynuyor. Veli ne bilsin bek oynamayı. İlk iki golü de kademeye girememesinden yedik zaten. Bir sağ bek bir de sol bek lazım sanki.

Bu hafta da bir diğer lanetli takım Kayserispor ile oynayacağız. Kayseri takımlarına karşı galibiyetimiz yok diye biliyorum. Umarım Yusuf'un katılımı, sakat oyuncuların da iyileşmesi ve drfansın biraz daha oturması ile ilk maçımızı kazanırız Kayseri'ye karşı.

Hiç yorum yok: