18 Eylül 2008 Perşembe

CL - Week 1

Hafta içi futbol heyecanımız Şampiyonlar Ligi bu hafta itibariyle yeniden start aldı ve geride kalan ilk maçlar sonunda sürprizlerle geçen bir hafta oldu.


A grubunda Chelsea Scolari'nin takımı beğenmemesine rağmen Bordeaux'yu çok rahat bir şekilde 4-0 geçti. Lampard yine golünü annesine gönderdi, Anelka atmaya devam ediyor. Eksiklere rağmen Chelsea oldukça iyiydi. Diğer maçta Roma şov için çıkarken 2 şık golle evinde mağlup oldu. Roma'da bu yıl işler hiç iyi gitmiyor. Cluj Steau'nun önünde boşuna şampiyon olmamış demek ki Romanya'da. Roma bir an önce toparlanmalı, kriz kapıya dayanmak üzere.

B grubunda Inter zor Panathinaikos deplasmanından 3 puan ve Adriano ile döndü. Adriano en son hatırlayamadığım bir tarihden sonra gol attı. Quaresma da ilk golünü attı Inter'de. Pana'da ise yapılan trasnferler şimdilik meyve vermedi. Diğer maçta Anorthosis Bremen'den gol yemeden döndü ve puanı kaptı. Haftanın sürprizlerinden biri, onlar da Olympiakos'u boşun elemediklerini gösterdiler.

C grubunda Guardiola nefes aldı, Eto da hatırlayamadığım bir süreden sonra gol attı. Barcelona'nın kazanması için Eto gollere devam etmeli. Diğer maçta Lucescu yine iyi başladı ama geçen yılda son maçlarda gruptan çıkamamışlardı. Basel'i deplasmanda devirerek önemli puan aldılar. Kendi evinde Sporting'i yenerlerse çıkarlar gruptan.

D grubunda Atletico Madrid PSV'ye kendi sahasında acımadı. Aguero her maç daha geliştiriyor kendini. Torres'in yokluğunu anlamadı bile Atleticolular. Gruptaki favorim Atletico. Diğer maçta da Marsilya oynadı ama Gerarrd puanı aldı Reina da korudu. Gerarrd bir ilk golü var ki sormayın. Kaptan gemiyi kurtarmaya devam ediyor.

E grubunda gol olmadı ama gecenin olayı bu değildi belki de. Ronaldo geri döndü. Real Madrid işinden sonra alacağı tepkiler merak ediliyordu Sir'in de maçtan önce taraftarı onu affetmeye çağırması üzerine Ronaldo adı anons edildiğinde en yüksek alkışı alan oyuncuydu Old Trafford'da. Gelir gelmez asisti yazıyordu hanesine ama Evans direğe nişanladı topu. United kazanamadı ama geçen haftalara göre düzelme var. Bugün de Berbatov eksikti, tam kadro göremedik şu takımı. Diğer maçta golsüz bitmiş ama dediğim gibi gecenin olayı Ronaldo.

F grubunda Bayern 1 yıllık aradan sonra iyi başladı. Steau'yu deplasmanda yenmek zor ve bunu başardı Van Buyten'le Bayern. Guplar belli olduğundaki tahminim devam ediyor, Bayern bu grupta lider olur. Özlemiş adamlar. Diğer maçta Gilardino 2 golle Lyon'u deplasmanda yıkmak üzereyken Lyon geri gelmiş ve bir puanı kurtarmış. İlginç bir maç olmuş, izlemek gerek.

G grubunda ise Fenerbahçe kaldığı yerden başlayamadı. Zaten başlaması da zordu o eksiklerle. Semih yok, savunmada zaten son iki maçtır yapılmayan hata kalmadı. Önce Can Arat, bu maçta da Yasin şov yaptı. Porto 2-0'dan sonra gevşemese farklı olabilirdi. Aragones'in başı ciddi ağrıyacak. Diğer maçta da birçok Fenerbahçeliye göre kolay lokma Dinamo Kiev'i Arsenal'i son anda kaçırdı elinden. Gallas önemli bir 1 puan kurtardı. Walcott yine asist yapmış golde, iyi geliyor Walcott.

H grubunda da Juventus da mecburi aranın ardından iyi döndü CL'ye. Geçen yılın flaş takımı Zenit'i kaptan Del Piero ile geçtiler. Bu adam da yaşlanmadı hala. Zenit bir puan koparsa avantaj yakalardı ama bu grupta işleri zor gibi. Real Madrid ise Cluj'unkine benzer bir sürprizi Bate Borisov yapar mı diye merak edilirken 2 golle yolladı rakibini.

İlk haftanın akılda kalanları CFR Cluj, Aguero, Gerarrd, Ronaldo'nun dönüşü, Adriano ve Eto'nun geri dönüş sinyalleri, Juventus ve Bayern, Gilardino, Shakhtar, Anorthosis, Atletico Madrid, PSV'nin hayal kırıklığı.

Hiç yorum yok: