26 Şubat 2008 Salı

Brian Forte

Brian Forte iki gün önce oynanan Seattle Supersonics - Los Angeles Lakers maçının hakemlerinden biri. Kendisi aynı zamanda Nba'in en cesur hakemlerinden biri de olmalı. Öyle ki dün geceki maçta Nba'in sembollerinden ve en popüler yıldızlarından Kobe Bryant'ı 2 teknik faulle diskalifiye etmiş bir hakem. Çoğu oyuncu Kobe'nin haşin bir bakışının ardından faul çalmak bile düşünürken onu oyundan atmak kolay iş değil.

Pozisyon, Kobe'nin bir ribaund pozisyonu sırasında kendisine faul yapıldıgını ve de faulun çalınmadığı üzerine itiraz etmesi ile başlıyor. Daha sonra Forte kendisine teknik faulu çalıyor. Fisher Kobe'yi yatıştırmaya çalışıyor fakat Kobe devam ediyor. Söylenmeye devam eden Kobe ikinci tekniği de yiyip oyundan atılıyor. Bu oyundan atılma kariyerinde ilk kez başına geliyor Kobe'nin. Forte de bu olay sayesinde bir hayli reklam olmuş oluyor.

Maç sonrası ise Kobe'nin yorumları şu şekilde;

"I'm disappointed, but I'm not going to comment on the official, I don't want to get fined any more."
"The first tech I got, I didn't say anything. On the second tech, that's a little different. Somebody just grabbed me on the arm [after a missed Seattle shot], smacked my arm, [they] missed the call. I go down to the other end of the floor, next thing I know, he gives me a tech."


Pozisyonla ilgili Bryant'ın yaptığı tek yorum ise; "watch the replay."

Phil Jackson'un yorumu ise şu şekilde;

"I told [Bryant] you shouldn't jump on junior, his dad might carry a grudge against you," Jackson said, smiling. "But that's nepotism in our league. That's Forte's son."

Pozisyonu da buradan izleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: