23 Şubat 2008 Cumartesi

Kupchak Etkisi

Bizim Kupchak Gasol'u takasla arakladığından beridir ortalık pek bi fena karıştı Nba'de. Trade deadline bitene kadar herkes saldırdı sağa sola ne koparabiliriz diye.





Phoenix Suns iyice kalınlaşan batı takımları arasında kısa kalmamak adına Shaq'ı getirdi Arizona'ya. Marcus Banks ve Marion Heat'e giderken Shaq Suns'a geldi. Shaq gelir gelmez de seyircilere yüzüklerini falan gösterdi tabi. Burda da kazanacağım merak etme manasında. Sonrasında da aynı Miami'ye gittiğinde yaptığı gibi birlikte oynadığım en iyi guard Nash, Kobe de yalan Wade de tarzında birşeyler geveledi. Fakat ilk çıktığı maçta Kobe ve Gasol'un hoşgeldin partisinde pek eğlenmedi Shaq. Toplara atladı, hopladı, zıpladı ama yetmedi malesef. Zaten tüm bunlar ilk maç ve Lakers'a karşı oynamanın gazlarıydı bence. Bir daha bu tip sahneler görmemiz zor. Shaq artık baya yaşlandı. Sakatlıklar başına bela oldu. O yüzükleri göstermekten öteye gidecek bir hamle değil bence. Play off larda gaza gelirse ve formda olursa tehlikeli olabilir ama o savunmayla Suns'ın işi zor. Tek bir kurşun hakları vardı ve bence de kötü kullandılar. Önümüzdeki günlerde daha iyi göreceğiz. Ama Bynum'suz Lakers'a dayanamadılar Bynum da dönünce şansları daha da azalacak malesef. Zaten koçları D'antoni de anlamış olacak ki; sezonun ilk maçında Phil Baba maçı kazandıktan sonra galibiyet molası aldğında snirlenmiş ve önümüzde 3 maç daha var bakalım o molaları kim alıyor demişti. Son maçtan sonra da inşallah playoff'da onlarla karşılaşmayız diyor Dantoni. Komik adam şu Dantoni.







Batı'nın silahşörleri silahları kuşanırken Dallas da boş durmadı tabi. Kidd takasına giriştiler onlar da. İlk haliyle Kidd, Malik Allen karşılığında Devean George, Jerry Stackhouse, Desagana Diop, Devin Harris ve iki tane de draft pick'e takas oluyordu ama ex-laker George takası veto etti. Takas da yattı böylece. Allstar arasından hemen sonra oyuncular değişti ve takas oldu. Kidd, Allen, Antonie Wright for Ketih Van Horn(sign and trade), Diop, Harris, Treton Hassell, Maurice Ager iki adet first round pick ve de 3 milyon dolar cash karşılığında. Dallas da şampiyon olmak için iyi bir hamle yaptı ama Diop'u kaybetmeleri kötü oldu. Bench derinliği de kayboldu takımın. Bir uzunla anlaşmazlarsa işleri zor. Millet Shaq'ı getirirken sen en iyi uzununu verirsen işin zor olur tabi. Ama mutlaka biriyle anlaşacaklardır. Kidd de iyice karışan Batı konferansında neler yapacak göreceğiz. Lakers şu hamleyi yapmasa Kidd ve Nowitzki için Dallas'ı desteklerdim ama malesef.


Son olarak da dün gece doğu takımları arasında blockbuster diyebileceğimiz bir takas oldu. Cleveland Ben Wallace, Joe Smith, Wally Szczerbiak ve Delonte West'i kadroya kattı. Chicago ise Drew Gooden, Larry Hughes, Shannon Brown, Cedric Simmons'u kadroya attı. Seattle ise deli gibi cap boşaltma olayıa kafayı takmış olacak ki kontratı büyük oyuncuları gönderip daha kısa sürede biten yüklü kontratlar aldılar. Donyell Marshall, Adrian Griffin, Ira Newble.
Her takım istediğini almış gibi gözüküyor. Seattle ve Chicago biraz ilerisi için hamle yapmış gibi duruyor ama Cavs bi risk aldı takımı güçlendirmek adına. Güçlendiler de kağıt üstünde. Bunu sahaya yansıtırlarsa doğu finali uzak değil.

Bunların dışında ufak tefek takaslar da oldu. Batı'nın lideri Hornets bench katkısı adına Bonzi Wells ve Mike James adına Bobby Jackson'u verdi. İki takım için de iyi takas. Hornetse bench katkısı, Houston'a da sayı atabilecek kenar adamı geldi.




Spurs de herkes bir uzun katarken boş durmayıp Kurt Thomas'ı kattı kadroya. Francisco Elson ve de Brent Barry'i ve de bir de draft hakkı ile beraber gönderdiler. Thomas iyi oyuncu ama yaşlı gibi sanki. Barry de faydalı oluyordu takıma ama takası yapan Spurs ise bir bildikleri vardır diyoruz tabi.

Detroit ve Toronto arasında da Juan Dixon - Primos Brezec takası oldu. Toronto tam bir international takım olma yolunda devam ediyor. Bu da çerez niyetine bir takas gibi, pek birşey değiştirmez.

Neyse ki Artest to Spurs ya da Artest to Nuggets takası olmadı. Çok ilginç bir takım olabilirlerdi zira o şekilde. Bize de fazladan bir rakip çıkabilirdi yada ilk turda boşuna zorlanabilirdik kimbilir. Herneyse herkese hayırlı olsun bu takaslar.

Hiç yorum yok: