28 Şubat 2008 Perşembe

Derbi !!!

Son yıllarda Ali Sami Yen'deki derbileri izleyemiyordum malesef ya ligin solarına denk geliyor işin tadı kaçıyordu ya da bi şekilde denk gelmiyordu işte, neyse. Ama dünkü maçı iyi ki izlemişim diyorum kendi kendime. Futbol tarihinin unutulmaz maçları arasında yerini aldı kesinlikle. 2.dk'da gelen gol, son dakikada gelen tur, Gökhan Gönül'ün müthiş golü, kartlar, tribünler vs.




Maçtan sonra herkes hakemi konuşuyor maçı katletti diye. Doğrudur, hakem maçın içine etti bence de. Her pozisyona faul çaldı, iki dakika top oynatmadı adamlara. Sürekli kart çıkardı belki de kontrolü kaybetmekten korktu ama maçı da mahvetti malesef. Gösterdiği kartlara gelince bence doğruydular kartların hepsi. Lugano ve Volkan'ın kartlarına itiraz eden yok pek zaten genel olarak. Herkes Gökhan'ın yanlış bir şekilde atıldığını düşünüyor ama bence o da doğruydu. Şu yönden doğruydu; ilk yarıda Volkan Yaman taç kullanacakken topu değiştirip zaman çalmaya çalıştığı için sarıyı yemişti hakemden. Gökhan Gönül'ün de yaptığı ayn şeydi temelde. Hakem ilkine kart verdiği için buna da vermek zorunda hissetti kendini ve verdi. İkisine de vermese olurdu ama çifte standart uygulamak istemedi bana kalırsa ve kendince doğruyu yaptı. Volkan-Lincoln olayı ise çok komikti ve gereksizdi. Lincoln küfretti diyor Volkan ama hiç inanasım gelmiyor. Son dakikada golü atmış takımın oyuncusu sevineceğine gidip küfretsin bence mantıklı değil. Kaldı ki Lincoln bugün küfretmediğini, Volkan'ın iddaalarının aksine İngilizce bilmediğini, Almanca ve Portekizce bildiğini belirtmiş. Volkan'ın bir de dışarda etsin aynı küfürleri erkekse gibi söylemleri var ki ilkokulda olurdu böyle şeyler. Çkışta gel olm gibilerinden. Hakkaten çok komik. Lincoln küfretmiş olsa bile cezasını hakem verebilir tekme atarak mı terbiye edecek Volkan? Bu nasıl profesyonellik? Volkan'a önümüzdeki haftalarda tribünler koro halinde küfretseler Volkan gidip hepsini tek tek kovalayacak mı? Bu mudur yani? Bir de Türk insanı bunları kaldıramaz deyip damardan girmiş paşa. Taraftarların gözünde prim yapacak işte bu sayede. Bırak bu işleri bence Volkan.



Galatasaray Lugano'nun kartına kadar gayet iyiydi ama ondan sonra gelen sürekli fauller, kartlar ve skoru koruma iç güdüsü biraz maçı zevksizleştirdi Gs adına. Oyunu Fenerbahçe kontrol etti bir süre. Gs çok net pozisyonlara da girdi ama değerlendiremedi malesef. Fenerbahçe ise Gökhan Gönül'ün tamamen hayvani yetenekleriyle 2 pozisyona girdi ve birinde mükemmel bir gol buldu. Ha bir de Aurelio'nun vuramadığı kafa topu var, başka da pozisyonu yok Fenerbahçe'nin.



Genel olarak zevksiz, futbol yönünden çok kötü bir maçtı ama maç öncesi koreografiler, son dakika golü, kartlar, Volkan - Lincoln kapışması maçı unutulmaz yaptı. Fakat bu maçın yıllar sonra dahi hatırlanacak tek ismi Cünyt Çakır olacak muhtemelen.

Hiç yorum yok: