24 Şubat 2008 Pazar

Kadıköy Fatihi


Maç öncesi Fenerbahçe'nin maça bazı oyuncularını dinlendirerek çıkacağını tahmin ediyordum ama bu şekilde toptan bir kadro değişimini de beklemiyordum. Aslında olması gereken de bu değildi. Oyuncuları dinlendirebilirsin ama 2şer 3er gruplar halinde. Bu tabi benim görüşüm ama bu şekilde daha mantıklı gibi. Bakalım önümüzdeki çok önemli Sevilla maçı öncesi Zico Ankaragücü deplasmanında da dinlendirecek mi oyuncularını?

Aslında maçın başında Fenerbahçe'de ilk kez izlediğim İlhan Parlak adlı eleman o net pozisyonu değerlendirebilseydi bunları konuşmuyor olabilirdik. Ama maçın daha 5. dakikasında bu maçın tam da Sinan'ın maçı olacağı belliydi. Orta saha, defans arası o kadar rahattı ki Sinan girdiği an at koşturabilecekti. Zaten Samet Aybaba da bunu görmüş olacak ki Sinan'ı hemen oyuna soktu o da girer girmez müthiş bir hareketle penaltıyı, sonra da golü buldu. Fakat Samet Aybaba'nın Cihan ısrarını hala anlayabilmiş değilim. İzlediğim her maçta Cihan forvet arkası olarak oynuyor ve çok fena eziyor topları, pozisyonları harcıyor hunharca. Bizim göremediğimiz neyi görüyor Cihan'da bize de gösterse çok mesut olucam. Ayrıca Samet Aybaba'nın Romachenko-Volkan Şen değişikliğini de anlamadım. Bir sakatlık olmadıysa-hiç varmış gibi değildi-çok anlamsız bir değişiklikti. Romaschenko gayet iyiydi çıkana kadar. Belki Sinan'ın yaptığı Volkan'ın da Fenerbahçe defansı arasında rahat hareket edebileceğini düşündi hızıyla ama olmadı pek.


Fenerbahçe defansı çok zayıf kaldı bana kalırsa. Can Arat ve Yasin anlaşamadıklarından mıdır heyecandan mıdır bilmem çok hata yaptılar. Defanstan çıkarken çok pas hatası yaptılar ama bizde pek değerlendiremedik hani. Onun aksine Bursaspor defansında Egemen ve Ömer Erdoğan herp doğru hamleyi yaptılar. İki kafa topu pozisyonu haricinde hiç pozisyon vermediler.

Sonuç olarak Fenerbahçe bir yıl aradan sonra yine kendi sahasında Bursaspor'a kaybetti. Kadıköy'de ligde en son yine Bursaspor yenmişti Fenerbahçe'yi ve gol yine Sinan'dan gelmişti. Sinan 3 - 3,5 aylık aradan sonra ilk maçında yine Fenerbahçe'ye patladı. Bu iki maçtan sonra Sinan'a artık yarın gazeteler "Kadıköy Fatihi", "Kanarya Avcısı" falan derler ki haklılar da. Umarım gerideki zorlu haftalardan sonra daha kolay bir fikstürle bu maç bir galibiyet serimizin başlangıcı olur. Sakatlarımız da iyileşiyor. Sinan döndü, Volkan döndüğünde eksiğimiz kalmayacak. Ah bir de Ceyhun'u almış olsaydık şimdi Cihan'la oynamazdık o bölgede. Neyse...

Hiç yorum yok: