29 Ağustos 2008 Cuma

Al Gülüm Ver Gülüm #2

Ada'da transfer sezonu bitimine az kala transferde son günler hareketli geçiyor.


Everton Manchester United'dan Louis Saha ile 2 yıllık sözleşme imzalayacakmış sağlık kontrolü sonrası. Saha benim çok sevdiğim futbolculardan biriydi, iyi de bir kariyeri vardı United formasıyla ama sakatlık belasından kendini kurtaramadı bir türlü. Nerdeyse iki yıldır 2 maç üst üste oynayamadı ve sonunda elden çıkartıldı. Everton'da Lars Jacobsen ve Segundo Castillo'dan sonra Saha'yı alarak transfer sezonun bitmesine az bir süre kala bir açıldı pir açıldı. Güle güle saha yolun açık olsun.

Manchester City Abramovich'in ilk yıllarında deli gibi para savurup önüne geleni Chelsea'ye kattığı zaman sattığı Shaun Wright Philips'i geri aldı. Zamanında 21 milyon pound'a Stamford Bridge yolcusu olan SWP şimdi 8.5 milyon pound'a geri dönüyor. Abramovich de para çok tabi koymaz nasılsa.
City ayrıca Espanyol'un Arjantinli defans oyuncusu Zabaleta ile de 6,5 milyon pound karşılığında anlaşmış. Taksin savuruyor paraları...

Aston Villa Newcastle Unitedın kanat oyuncusu James Milner ile 4 yıllık anlaşmış. Bonservis bedeli yaklaşık olarak 10 milyon pound kadar tahmin ediliyor. Milner daha önce Aston Villa'da bir sezon kiralık oynamıştı. Uzun süredir de Villa menajeri Martin O'Neill'in takibindeymiş.


Herkes bu kadar tranfer yaparken Arsene Wenger'in de canı mı çekmiş nedir, yönetimden bütçe istemiş transfer yapmak için. Arsenal yöneticisi Danny Fiszman da Wenger 30 milyon pound'luk bir oyuncu almak istiyorum desin hemen işi bitiririz, merak etmesin demiş. Wenger de orta sahaya bir takive yapabilir her an.

Liverpool maddi imkansızlıklar sebebiyle yeni stadı Stanley Park'ın yapımını ertelemiş. Stadın yapımı şimdilik durdurulmuş. Bu arada Liverpool Fenerbahçe'nin de gündemine sık sık gelen Riera ile görüşmeleri sürdürüyor ve anlaşma yakınmış.

Unutmadan Chelsea-Robinho ilişkisinde de ilginç gelişmeler var. Robinho gitmek istiyorum demişti, Real de şu kadar parayı verin alın demişti. Ardından da Robinho'nun bu hafta sonu ilk maçına çıkabilieceği söyleniyordu, hatta sitesi üzerinden Robinho adına formalar bile satılmaya başlanmıştı ama Real Madrid yöneticileri yan çizmişler. Satışa çıkan formalar da bi anda siteden kalkmış. Bakalım ne olacak Robinho'nun akıbeti.

O kadar transfer oluyor bi Berbatov'u alamadı bizim Sir de. Ayıplıyorum kendisini. Tottenham da ne inatçıymış 30 milyon'dan bi kuruş aşağı olmaz diyorlar, bir sene klübede oturur ama gene olmaz diyorlar. O iş nasıl olacak bakalım.

Hiç yorum yok: