22 Ağustos 2008 Cuma

Al Gülüm Ver Gülüm


İngiltere'de sezon başladı ama transfer sezonu kapanmadan herkes son transferleri yapma peşinde. İngiltere'de gündemin ne önemli isimleri Robinho, Kompany, Santa Cruz, Arshavin, Sunderland ve yazın başından beri Berbatov.

Chelsea Real Madrid'in yıldızı Robinho'ya kafayı takmış durumda. Ronaldo'yu alıp Robinho'yu o şekilde elden çıkarmayı düşünüyordu Real ama Chelsea'nin ısrarlarına dayanamamış olmalılar ki 32 milyon pound'a bu iş olur demişler. Robinho da hemen arkasından ayrılmak istiyorum, Chelsea de oynamak istiyorum demiş. Abramovich'e şu kadar verirsen olur, bu kadar para isteriz kardeşim şeklinde davranışlar sökmeyeceği için Chelsea parayı basıp bu işi bitirir kısa zamanda.

Blackburn Rovers'ta geçen yıl küllerinden doğan ve bir ara adı Man Utd ile sıkça anılan Santa Cruz klübü ile 4 yıllık uzatmış anlaşmasını. Lige iyi bir başlangıç yapan Paul Ince'in ekibi için iyi bir haber. En azından rahatlamışlardır.

Man City Hamburg'un genç yıldızı Vincent Company ile anlaşmış. Kompany CM efsanesi bir oyuncu olmasının yanı sıra gerçek hayatta da gayet iyi bir oyuncu ve iyi bir transfer olmuş City için.

Sunderland de Roy Keane yönetiminde parayı bulup da harcamaya korkmayanlardan. Transfer sezonun en flaş takımı olan Sunderland son olarak da David Healy ve Djibril Cisse'yi renklerine kattı. Roy Keane sevgisinden dolayı Sunderland'e bir sempatim var. Umarım Roy Keane'in transferleri içinde patlamaz da faydasını görür.

Berbatov konusunda geçen hafta her an imza atabilir dendi, Berbs çıkıp Man Utd'da oynamak benim hayalim bırakın da hayallerim gerçek olsun falan dedi ama bugün Sir çıkıp artık eskisi kadar iyimser değilim demiş. Azalan transfer sezonu süresi Sir'in umutlarını da azaltmış. Man Utd tarihinin en sakin transfer dönemi heralde bu yaz. Sakatlar düzelse yeter gerçi.

İlginç bir transfer haberi de Arsenal ve Man Utd arasında. Silvestre artık neredeyse hiç forma şansı bulamıyordu United'da, Wenger'in de kendisini istemesiyle birlikte Emirates yolcusu olmuş. Hayırlı olsun diyecem ama Arsenal taraftarları pek sevinmemişler bu transfere.

Son olarak da Zenit hafta sonu yapacağı maç kadrosu için Arshavin'i kadroya almamış. Teknik direktör Dick Advocaat kafası başka şeylerle dolu olan bir adamı oynatmam demiş Arshavin için. Arshavin de salıverin artık beni gideyim diyormuş. Şu Arshavin bi gitse artık Tottenham'a da biz de Berbatov'a kavuşsak.

Hiç yorum yok: