5 Ağustos 2008 Salı

Ruud da Gider


Hollanda Mill Takımı'nda Van der Sar'dan sonra Ruud Van Nistelrooy da milli takımı bıraktığını açıkladı. 32 yaşındaki Ruud açıklamasında Real Madrid ve milli takımı aynı anda götürmenin zor olacağını, bu yüzden karar vermek zorunda kaldığını ve de milli formayı bıraktığını söylemiş. İki kulvarda da yarışmak için çok ağır bir fiziksel efor sarfetmek zorunda kalıyorum ve birini seçmem gerekti, yapacak başka birşey yoktu demiş. Bu kararı çok çabuk vermedim, uzun zamandır aklımdaydı. Son turnuvada takım olarak iyi bir turnuva geçirdik ve geriye baktığımda iyi izler bıraktığımı düşünüyorum demiş.

Ruud'un bu kararı bu kadar kolay verebilmesinin diğer sebebi de geliden gelen elemanların olması. Huntelaar, Babel, Van Persie gibi adamlar olduğu sürece Ruud'u çok da aramaz insan tabi ki. Bu karara en çok sevinen de Huntelaar olmuştur sanırım.

Ruud milli takımla çıktığı 64 maçta 33 gole imza atmış. 2006 Düna Kupası'ndan sonra Van Basten ile tartışıp milli takımı bırakmıştı ama daha sonra tekrar buzları eritip geri döndü milli takıma. Son turnuvada da 2 gol atarak kariyerini noktalamış oldu. Birçok efsane Hollandalı gibi o da uluslararası bir kupa kaldıramadan milli takıma veda etti.

Hiç yorum yok: