28 Ağustos 2008 Perşembe

Champions League 08-09


GROUP A:
Chelsea, Roma, Bordeaux, CFR Cluj

GROUP B: Internazionale, Werder Bremen, Panathinaikos, Anorthosis

GROUP C: Barcelona, Sporting Lisbon, Basel, Shakhtar Donetsk

GROUP D:Liverpool, PSV Eindhoven, Marseille, Atletico Madrid

GROUP E: Manchester United, Villarreal, Celtic, Aalborg

GROUP F: Lyon, Bayern Munich, Steaua Bucharest, Fiorentina

GROUP G:Arsenal, Porto, Fenerbahce, Dynamo Kiev

GROUP H: Real Madrid, Juventus, Zenit St Petersburg, Bate Borisov

Şampiyonlar Ligi 2008-2009 sezonu için kuralar çekildi ve gruplar yukarıdaki gibi oluştu. İlk bakışta hemen Fenerbahçe için birşey söylemek gerekirse ne çok zor ne de kolay diyebileceğimiz bir kura. Daha zor veya daha kolay bir grupta olabilirdi, orta halli bir grup bence. Porto önemli oyuncuları Bosingwa ve Quaresma'nın yerlerini dolduramazsa Fenerbahçe'ye bir şans doğar. Onun dışında Arsenal ve Porto'nun gruptan çıkacağını düşünüyorum. Fenerbahçe ise Josico transferi ile taraftarını da hayalkırıklığını uğrattı. Aurelio, Appiah gibi isimlerden sonra aynı katkıyı verebilecek bir oyuncu değil bence. Yine de işi Kadıköy'deki maçlar belirleyecektir çünkü bu grupta Fenerbahçe'nin deplasmanlarda çok da fazla puan toplayabileceğini sanmıyorum.

Manchester United açısından bakarsak da fena olmayan bir kura diyebiliriz. Üçüncü torbadan Celtic'in gelmesi biraz kötü oldu, zira United'ın Celtic ile ilgili hoş olmayan anıları var tarihte. Sakatlıkların toparlanması ve Berbatov'un da -hala- katılımıyla guptan lider çıkacağını düşünüyorum. 2.sıra için Villareal ve Celtic kapışırlar. Kendi evinde puanları fazla toplayan takım turu geçer burda da. Aalborg zaten hava alıp ülkesine döner 6 maç sonunda. İki takımın birbirleriyle yapacakları maçlar önemli o yüzden. Ama Villareal çıkar gibi geliyor bana.

Diğer gruplarda da kırmızı ile yazdıklarım tur atlar, mavi ile yazdıklarım da 3. olur diye tahmin ettim. Zorlandıklarım oldu ama genel anlamda tutar gibi geliyor bana eheh. En dikkat çekici gruplar ise Liverpool ve Atletico Madrid grubu başta olmak üzere, Lyon'un grubu ve Panathinaikos-Anorthosis takımlarını karşılacağı grup.

Liverpool'un en önemli kozu Torres'in eski takımı Atletico Madrid'e karşı Vicente Calderon'da oynayacağı maç ve alacağı tepki bu maçı ilginç kılacak etmen. Gruptaki diğer takımlara da baktığımızda PSV ve Marseille da gruptan çıkabilecek takımlar ama Atletico ve Liverpool burdan çıkar gibi. Gruptaki her maç güzel oalcak fakat Liverpool-Atletico maçları bir ayrı tabi ki.

Lyon'un grubu ise 4 takımın da gruptan çıkabileceği denklikte bir grup. Güçler birbirine çok yakın ama geçen yılın da hırsıyla Bayern çıkar burdan. Lyon yıllardır CL gediklisi oldu ama sert Fiorentina ve Steua Bükreş de sürpriz yapabilir. Açıkçası en dengeli grup ve ne olacağını kestirmek zor.

Panathinaikos-Anorthosis maçları da Kıbrıs Rum Kesimi-Yunanistan takımları olmasının dışında Anorthosis'in Panathinaikos'un ezeli rakibi Olympiakos'u eleyp buraya gelmesiye daha da ilginç bir hal aldı. Abi kardeş haline gelen iki takımın maçları nasıl geçecek bakalım.

Hiç yorum yok: