30 Ağustos 2008 Cumartesi

Süper Zenit

Uefa Süper Kupası hak eden taraf Zenit'in oldu. Pogrebnynak ve yeni transfer Danny'nin gollerine cevap Vidic'den geldi ama Zenit hak ettiği kupayı zorlanmadan aldı.

Öncelikle Manchester United sakatları ve diğer eksikleriyle sezona hazır değil bu çok açık görüldü. Savunmada geçen yıl yapılmayan hatalar yapılıyor, hücumda da hiçbir şey üretemeyen bir takımdı dün. Neville bitmiş malesef, ne bir bindirme ne de bir orta eskisi gibi. Sol tarafta Evra bişeyler yapmaya çalıştı ama onu da Nani tıkadı resmen. Nani ne zaman bişeyler yapması beklenen adam olsa sıçıyor yetmiyor bi de üstüne sıvıyor. Dün Nani o kadar iğrenç bi futbol oynadı ki sormayı gitsin. Sağ tarafta da Fletcher kıvıramadı kanatta oynama işini. Ortada da Scholes-Anderson hücuma pek yardımcı olamadılar. Zaten Zenit orta sahasıyla cebelleşmekten halleri kalmadı. İleri uçta Tevez elinden geleni yaptı, United ne ürettiyse Tevez sayesinde. Rooney de dün Nani'den halliceydi yani. Ne eski hırsı vardı rakibi kovalarken, ne de başka bişey. Zaten gol vuruşları berbattı. Maçın kritik dakikalarında iki tane net denilebilecek pozisyonu çarçur etti. Berbatov gelirse şu form durumlarıyla Rooney klübeye gider. Yedek klübesinde de maçı değiştirmesi için giren adamlar da O'Shea, Wes Brown olunca gol mol atamadı United. Bir an önce tam kadro oynamaya ve Berbatov'a ihtiyacı var United'ın, ha bir de sağ bek alınırsa şukela olur.


Zenit de United'e süper hazırlanmış. Orta sahada Scholes ve Anderson'a üstünlük kurdular. Kanatlardan da ataklara izin vermeyince tüm yük Tevez'e bindi. 2-o lık bir bölüm ve 2-1 den sonraki bölüm hariç Zenit istediği gibi oynadı. Ortada Tomashchuk harikaydı. İlerde Danny topu ayağında tutan, adam geçen, vuruş yeteneği olan bi adam ama hala da o kadar para etmez bence. Sağ kanattaki Anyukov Nani'yi hayata küstürdü resmen.

Maçın ne ilgin pozisyonu da Scholes'un elle attığı goldü. Güzel bir vuruştu esasında ama hakem yakaladı tabi. Gerçi yakalayamayan da yoktur biz bile tv'den anında fark ettik. Scholes'u uzun zamandır hiçbir United maçında bu kadar ciddiyetsiz görmemiştim. O hareketle resmen maçtan sıkılmıştım, çıktığım iyi oldu der gibi bitirdi maçı. Zaten bu Süper Kupa'ya nedense adının önemi bir türlü verilmiyor bi türlü. Bu Zenit Real Madrid ve Juventus'u zorlar gibi geldi bana bilmem ne dersiniz?

1 yorum:

Adsız dedi ki...

2. liği kovalayabilir bu zenit.