23 Ağustos 2008 Cumartesi

Uefa Players of the Year


Avrupa'da yılın futbolcu ödülleri adayları açıklandı. Adaylar şu şekilde;

Goalkeeper of the year: Manuel Almunia (Arsenal), Petr Cech (Chelsea), Manuel Neuer (FC Schalke 04), Jose Reina (Liverpool), Edwin van der Sar (Manchester United).

Defender of the year: Jamie Carragher (Liverpool), Rio Ferdinand (Manchester United), Carles Puyol (Barcelona), John Terry (Chelsea), Nemanja Vidic (Manchester United).

Midfielder of the year: Michael Essien (Chelsea), Cesc Fabregas (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Paul Scholes (Manchester United).

Forward of the year: Didier Drogba (Chelsea), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Wayne Rooney (Manchester United), Fernando Torres (Liverpool).

Adaylara baktığımda bütün ödülleri Man Utd oyuncuları toplayabilir gibi geliyor. Ama hepsini de vermezler diye de düşünüyorum diğer yandan. Kalede Van der Sar yarın final ve finaldeki etkili performansıyla kupanın kazanılmasında önemli paya sahipti. Cech ise zaten her zaman mükemmel, o da takımını finale çıkardı. Schalke'nin genç kalecisi Neuer'in de Porto deplasmanındaki performansı unutulmayacaklar arasına girdi ama ödül VDS'ye gider.

Defans hattında ise Avrupa'nın en az gol yiyen takımlarından biri olarak sezonu tamamlayan Man Utd'in defanstaki en önemli oyucusu Ferdinand alır tartışmasız, almalı. Ferdinand almayacaksa eğer Vidic'e gider ödül. Terry o penaltıyı kaçırmasa Chelsea CL'yi kazansa Terry alırdı ama şimdi alamaz.

Orta sahada da Scholes ve Fabregas çekişirler. Ben olsam Scholes'a veririm ama Cesc alırsa da kimse ağzını açıp da bişey diyemez.

Forvet mevkii en sorunsuz mevkii heralde. Ronaldo alır. Torres'e de yakışırdı ama onun şanssızlığı Ronaldo'nun hayvani sezonuna denk gelmiş olması.

Hiç yorum yok: