1 Ekim 2008 Çarşamba

CL - Week 2

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci hafta geride kalırken bazı takımlar ilk hafta aldıkları sonuçların sürpriz olmadıklarını gösterdiler. Ya da sürprizi daha da şaşırtıcı hale getirdiler mi desek?

İlk akşamın maçlarında G grubunda Fenerbahçe maçı ile başlarsak çok kötü bir maçtı. Hiç başlamasak daha iyi yani o derece kötü. Hayatımda CL'de izlediğim en sıkıcı maçlardan biriydi. Diyecek birşey yok Fenerbahçe'nin çok acilen toparlanması gerekiyor yoksa sezon çok önce bitecek. Neyse ki Fenerbahçe maçından sonra Arsenal gözlerimizin pasını sildi. Porto'yu dörtlediler Van Persie ve Adebayor ile. Walcott da çok çok iyi geliyor, durduramıyorlar.

E grubunda United'da Ronaldo'dan sonra Berbatov'da 2 güzel golle siftah yaptı. United kolay kazandı ama Scholes ve Rooney sakatlandı. İlk kez CL'de forma giyen Rafael Da Silva da sıkıntılı bölgede formayı Neville ve Brown2dan kapacak böyle giderse. Villareal evinde Celtic'i Senna'nın frikiğiyle geçti ve önümüzdeki maçta United'a da kaybederlerse CL defterini kapatırlar.

F grubunda Bayern evinde bir puan aldı ve Klinsmann hala diken üstünde. Ligdeki kötü sonuçlar, Lyon karşısında korunamayan üstünlük Klinsman'ı sıkıntıya sokuyor. Diğer maçta da Fiorentina evinde golsüz biten maçta fırsat tepti bence. Beraberlik haftasında yukarı çekebilirdi kendini. Steau'nun henüz golü yok.

Real Madrid Zenit deplasmanında kazandı ama son 30 dakika nerdeyse sahalarından çıkamadılar. Zenit savunması biraz daha dikkatli olsa belki de 3 puanı alan takım olacaktı. Çok bastırdılar, sıkıştırdılar ama gol gelmedi. Bate haftanın sürpriz takımlarından. Juve'yi Iaquinta kurtardı. Ranier 1 puan iyi demiş. Real-Juve maçı lideri, Bate-Zenit maçı Uefa'cıyı belirler gibi.

Bugünün maçlarında ise en büyük sürpriz Cfr Cluj'dan geldi. Demek ki adamlar Roma'yı bedevadan yenmemişler Roma'da. Chelsea ile berabere kalıp 4 puana ulaştılar. Bordeaux'u yendikleri anda Uefa garanti. Chelsea'de Drogba dönüş maçında sakatlanmış ciddi biçimde, Anelka'ya devam. Roma ise kötü giden maçta rakip 10 kişi kalınca Baptista ile çoştu ve 3 puanı aldı. Bu maç da kaybedilse Roma karışabilirdi. Baptista durumu şimdilik kurtardı diyebiliriz.

Günün diğer sürprizi Anothosis. Önce Olympiakos'u elemelerde paketleyip Panathinaikos taraftarının sempatisini kazanmışlardı, bugün de Pana'yı 3'lediler. Tenk Cate fenalarda, 2'de 0. Werder Inter'den bir puanı kopardı. Son dakikada Pizarro becerikli olsa belki de 3 puanı alacaklardı. Inter herşeyini koydu sahaya ama galibiyet golünü atamadılar. Mancini ve Quresma yedek başladı Milan maçından sonra. Adriano da geri dönmüş artık.

Barcelona'yı son 4 günde Messi'nin 2. kurtarışı. Önce Espanyol maçında son dakika golü, bugünde Shakhtar karşısında 87 ve 90'da gelen 2 gol. Tek başına takım hakkaten. Basel Sporting'e de kaybetti. Sanırım bu grubun sonuncusu onlar. Önümüzdeki maçlarda oynanacak Basel-Sporting maçı çok kritik 2.lik açısından. Messi varken Barca'nın korkmasına gerek yok bu grupta.

Son grubumuzda ise Liverpool ve Atletico garantiledi gibi bişey. Marseille da bi aksilik olmazsa PSV'yi geçip Uefa'ya gider. PSV bedavadan 2.torbaya girdi ama gelenden 3 gidenden 3. Gerarrd bugün 100.golünü attı, Keane de Liverpool'daki ilk golünü. Aguero yine boş geçmedi. Atletico-Liverpool, Torres-Aguero kapışması süper olacak, umarım Star Tv bi saçmalık yapmaz da izleriz.

Haftaya damga vuranlar Anorthosis ve Cluj ikilisi, Messi'nin son 5 dakika operasyonu, Arsenal'in güzel futbolu ve Fenerbahçe'nin içler acısı hali...

1 yorum:

Sheed dedi ki...

pizarro o golü atacaktı.. geçen sezon hak ettiği günlerde bile ona formayı vermeyen mourinho'ya gidecekti sonra da.... neyse az da olsa sıkıntıya düşmüştür "special one".. önce milan, sonra bremen..

berba'nın da golle tanışması yakındır demiştin, seni duymuş ;)