5 Ekim 2008 Pazar

Yusuf Aldı Götürdü

Uzun zaman sonra ilk defa canlı bir maç izleme şansı buldum Bursa'da ve açıkçası özlemişim. Maçtan önce erkenden gittim maçın heyecanına gireyim diye. Şehir havaya çoktan girmişti zaten, her yer yeşil beyaz insanlarla doluydu. Açıkçası hafta içinde beraberliğe bile razıydım ama Galatasaray'ın eksikliklerini görünce kazanmalıyız dedim. Son olarak Kewell da gelmemişti Bursa'ya.

Maça iyi başladık ve ilk yarıda oldukça iyi de oynadık diye düşünüyorum. Sercan ve Adriano'nun ayağından çok net iki gol kaçırdık. Hadi Adriano neyse de Sercan'ın kaçırması pek hoş olmadı ama onun da heyecanına vermek lazım. İlk kez bu kadar ön planda ve baskı altında bir maça çıktı, heyecanlanmış olma ihtimali yüksek. Neyse ki Yusuf'un harika paslarından 3.sünü M.Sarp değerlendirdi. İlk yarı öyle bitti. İkinci yarıya da golle başladık ve başrolde yine Yusuf vardı. 2-0'dan sonra skoru korumak amacıyla fazla geri çekildik ve 2-1 de olunca yiyeceğiz diye bir hayli korktum. Bu tip maçlarda koruyamıyorduk çünkü skoru. Neyse ki korkulan olmadı ve 2-1 kazandık.

Bugünkü maçın tek kahramanı Yusuf kesinlikle. Tek başına aldı desek yalan olmaz. Tabi Galatasaray'ın eksikleri çok fazlaydı ama bu sonucu ve Yusuf'un yaptıklarını değiştirmiyor. Daha önceki haftalarda sık hata yapıyor dediğim savunmamızda bugün oldukça iyiydi. Yusuf topu alınca takımı rahatlatıyor, pasını atıyor ve arkadaşlarını direk pozisyona sokuyor. Yıllardır böyşe bir oyuncunun eksikliğini hisseder dururduk, hakikaten fark yaratıyor adam. Onun dışında M.Sarp ve B. Ozan ikilisi ortada oldukça iyiydi. İyi bir ikili oldular. Kalede Ivankov atıyor, tutuyor şimdi de attırmaya başladı. İlk golde Yusuf'a verdiği pasla golü yaptı resmen. Helal olsun. Forvette de Adriano müthiş çalıştı, yüksek toplarda başarılı oldu. Servet ve Meira'yı zorladı fazlasıyla. Tek eksiği golü atamamış olması. Galatasaray'da ise Ayhan harika oynadı. Tek pas hatası bile yapmadan bitirdi maçı. Sercan içinse diyecek bişey yok. Çok da ahım şahım bir maç çıkarmadı ama yine golünü attı. İlk yarıdaki atsa aslında işi daha erken bitebilirdi. Ne olursa olsun yeni bir yıldız doğuyor. Baros'u da geride bırakarak gol kralı oldu bu maçla Sercan. Geride kalan haftalarda gördük ki bu takımın en önemli transferleri Ivankov ve Yusuf'dur. Sercan'da alt yapıdan gelerek üçlüyü tamamladı.

Uzuuun yıllar sonra Bursa'da böyle bir hava oluştu ilk defa. Milli haftadan sonra içerde Eskişehir sonra da Kadıköy maçları var. Bu takım ikisini de kazanabilecek güçte. Hele ki bugünkü Kayseri faciasından sonra iki yıldır gol yemediğimiz Kadıköy'de Fenerbahçe'nin kötü durumundan faydalanmamız lazım. Allah nazardan saklasın diyorum, sakatlık vermesin. Amin.

1 yorum:

Spicoli dedi ki...

Aragones`in ipini cekmek Bursa`ya yakisir.