22 Ekim 2008 Çarşamba

CL - Week 3.1

Şampiyonlar Ligi tarihinde en gollü akşam olabilir bu geceki sonuçlar itibariyle. Maşallah 4ler, 5ler havada uçuştu. Gole doyduk resmen.

E grubunda Manchester United klasik sezon başı tutukluğu sendromunu üzerinden attı ve formunu buldu. Kayıpsız gidiyorlar son 5 maçtır ligde ve Avrupa'da. Tabi takımın en formda oyuncusu Rooney da aynen. Son 7 resmi maçındaki 9. golünü attı bugün ve harika top oynuyor son haftalarda. Berbatov da gollere devam ediyor ekmekçilik yaparak da olsa. Diğer maçta da Villareal ve Aalborg resmen gol manyağı oldular. Bi Aalborg öne geçti bi Villareal ama son sözü Llorente söyledi hat-trickle. Bu grubun birincisi El-Madrigal'da belli olur, üçüncü ve sonuncu belli gibi az çok.


F grubunda beni en çok şaşırtan sonuçlar alında. Bayern'in kötü gidişi üzerine Fiorentina ordan puan çıkarır diyordum ama Bayern acımadı. Erken gelen gollerle birlikte Klinsmann'ın kredisi biraz daha doldu. Fiorentina Lyon'da kaybettiği 2 puanı çok arar bu durumda. Diğer maçta da Steau gol yemez abi kendi evinde atarsa alır yoksa golsüz biter demiştim arkadaşa gündüz fakat gol bırakın neler oldu neler. Steau 2-0'ı koruyamadı ve 5 tane yedi. Benzema&Fred A.Ş Steau'yu yıkan ikili oldu. Yalnız Galatasaray'ın gol bile atamadığı Steau bu kadar gol nasıl yedi hala anlayamadım, hem de kendi evinde. Garip.

G grubunda ise Fenerbahçeliler tam bir hüsran yaşadı. Bu hüsranı daha kuvvetli yaşatan bence Fenerbahçe taraftarının beklentisi ve Arsenal'in eksik kadrosuydu. Maçtan önce televizyonda bakıyorum kesin alıcaz tarzı ifadeler, neye dayanarak bilmiyorum. Sonuçta takımın hali ortada, Arsenal da malumunuz. Nitekim maç 10. dakikada bitti ben de United maçını izlemeye koyuldum. Azıcık da olsa yanan ışığı Diaby söndürdü. Bir de aklıma gelmişken Ertem Şener'in saçmalıkları azalarak bitsin artık nolur. İngiltere'de Arsenal ciddi şekilde oynarsa Liverpool faciasından fena bir tablo oluşabilir. Dynamo Kiev de deplasmanda Porto'ya çakarak ikincilik için avantajı kaptı. Kiev'de de maçı alırlarsa Fenerbahçe ve Porto Uefa için oynarlar Kadıköy'de.

H grubunda tepetaklak giden Juventus Real Madrid'i devirerek resmen nefes aldı. Onca eksiğe rağmen kritik maçı kazanmayı bildiler. Ranieri sonuca en çok sevinen adamdır sanırım. Bu maçı da kaybetse yorumculuğa başlayabilirdi televizyonlarda. Del Piero da takım ne zaman sıkışsa imdada yetişiyor, her geçen gün saygım ve sevgim artıyor bu adama. Büyük topçu, büyük kaptan hakkaten. Amauri de kazansalar da kaybetseler de golünü atıyor, verilen paralar helalmiş. Zenit geçen yılki performansında sonra hayalkırıklığı yaratmaya devam ediyor. Fatih Tekke bir puanı kurtardı. Bate kendi evinde Zenit'i tokatlarsa Uefa'ya gider Zenit de el sallar.


Gecenin yıldızları Fred, Benzema, Llorente ve Juventus. Hayalkırıklığı ise Fenerbahçe.

Hiç yorum yok: