28 Ekim 2008 Salı

Kolleksiyoncu Ronaldo


Fifa tarafından dünyada yılın futbolcusu adayları açıklanmıştı geçtiğimiz günlerde. Ödülü Ronaldo'nun kazanacağı az çok belliydi, kazanmazsa ayıptı zaten. Geçen yıl geçirdiği müthiş sezondan sonra sonuna kadar hak etmişti. Blogların kara listeye alındığı sürede de Ronaldo ödülünü aldı. Bu ödülle birlikte Ronaldo ne kadar prestijli ödül varsa toplamış oldu. Uefa'da yılın futbolcusu, Fifa yılın futbolcusu, Premier Lig'de yılın futbolcusu uzar da gider bu liste. Ronaldo'yla birlikte yılın 11!i de açıklandı Fifa tarafından. Bu 11'de şu isimlerden oluşuyor;

Iker Casillas (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Rio Ferdinand (Man Utd), Sergio Ramos (Real Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Steven Gerrard (Liverpool), Xavi (Barcelona), Kaka (Milan), Cristiano Ronaldo (Man Utd), Fernando Torres (Liverpool), Lionel Messi (Barcelona)

Bunların bir çoğu zaten sadece isimleriyle bile bu lsiteye girebilecek oyuncular. İspanyollar Avrupa Şampiyonu olmanın ekmeğini yemişler biraz. Milan'da geçen yıl kayıpları oynamasına rağmen Kaka listede. Belki Lampard olabilirdi onun yerine. Premier Lig ve La Liga'dan 5 Serie A'dan 1 oyuncu var.

Hiç yorum yok: