6 Ocak 2008 Pazar

Bursaspor 2-2 Galatsaray



Türkiye Kupası'nda geçen yıl olduğu gibi Bursaspor ve Galatasaray yine aynı gruptaydı. Geçen yıldan tek fark maçın Ali Sami Yen'de olmamasıydı ve bir de maçın berabere bitmesi de var tabii. Geçen yılki ve bu yılki lig maçlarında da Bursaspor iyi oynayıp kazanamamıştı hatta beraberliği bile kurtaramamıştı. Geçen yıl 10 tane direk gollük pozisyonu kaçırıp maçı da 3-1 kaybetmiştik. Bugünkü maçta öyle olacaktı ki son dakikada kurtarabildik 1 puanı.

Maç yayını başladığında ilk dikkatimi çeken şey tribünlerin boşluğuydu. 5-6 yıldır tribünleri hiç bu kadar boş görmemiştim. Hatta o denli ki kapali kale arkasi bile boştu yani çok şaşırdım. Ama maçın cumartesi günü olması, biletlerin pahalı olması ve de havanın çok soğuk olması buna sebep olmuştur muhtemelen.Açık kale arkası doluydu gerçi ama bilet fiyatları işte, pahalı geldi demek ki. Birçokları o soğukta oturup sıcacık evinde izlemeyi tercih etmiş ki ben de olsam öyle yapardım heralde.

Bir diğer dikkatimi çeken şey de Samet Aybaba'nın maça Arsenal vari bir kadro ile çıkmasıydı. Bütün gençler ilk 11 deydi. Kupa maçı olduğundan olsa gerek gençlere bir şans vermişti. Aslında güzel birşey bu ama ilk yarı kendisine baya bi giydirdim. Adam Cihan'ı ne sanıyorsa artık forvet arkası oynatmaya çalışıyor sürekli. Yani bizim göremediğimiz neleri görüyor acaba Cihan'da. Aynı şekilde Veli de çok kötüydi. İkinci yarı bu iki oyuncu çıkınca zaten adam gibi oynamaya başladık. Sercan, Volkan, Serkan ve ikinci yarı oyuna giren Ozan ellerinden geleni yaptılar. Geleceğimiz parlak inşallah.

Maça bakarsak bugün iki takımda çok iyi oynamadı ama biri diğerinden daha iyi oynadıysa bu kesinlikle Bursaspor'du. Galatasaray'ın tek pozisyonu diyebileceğimiz pozisyon Ümit Karan'ın sol ayağıyla yaptığı vuruştu. Bizim kaleci Vega'da Fener maçında 'Genç Semih'e bir gol hediye etmişti bugünde kısmet Mehemt Topal'a imiş. Yediğimiz ikinci golde bence hakem hediyesiydi. Geri pas gibi görünüyor pozisyon belki ama, değildi. Geri pas verecek adam topu kalecinin önüne kadar sürmez direk verir pasını. O nedenle haksız bir karardı bence. Bu golle maçı kaybetsek çok üzülürdüm. Direkten dönen bir top, Sercan'ın verilmeyen penaltısı, Tum'un kaçırdığı birkaç pozisyon önemli pozisyonlardı. Yani bunların üstüne saçma sapan yenilen iki golle kaybetsek hakkaten haksızlık olurdu.

Bu gruptan bir aksilik olmazsa GS ile beraber çıkarız gibi duruyor. Uzun zamandır kupa heyecanı yaşamamıştık Bursa şehri olarak artık bu sene bi yarı final falan oynarız inşallah. Gençlere güvenimiz tam. Volkan her maç daha güzel oynuyor zaten attığı gol de harikaydı, Ronaldo'yu hatırlattı. Sercan da biraz daha güçlenip tecrübe kazandığında onu Bursa'da tutmamız zor olacak. Serkan Kurtuluş da abisi Serdar gibi güçlü bir sağ kanat oyuncusu olma yolunda. Allah sakatlık vermesin gençlerimize. Herve Tum da bu yıl her maçta çok faydalı oynuyor. Son yıllarda Bursa'ya hatta Türkiye'ye gelen en iyi yabancılardan. Hava toplarında çok etkili. Koşuyor, mücadele ediyor golünü de atıyor daha ne olsun.
Yıllardır yakalayamadığımız teknik direktör istikrarını da sağlarsak iyi bir takım olacak ilerde.Umudumuz var...

Hiç yorum yok: