15 Ocak 2008 Salı

Deja Vu


Çok değil geçen yıl yine tam bu zamanlarda uzun doğu deplasman turu öncesi Lakers galibiyet derecesi 26-13 iken ve acaba Lakers eski günlerine geri mi dönüyor derken yaşadığı sakatlık sorunları sebebiyle tepe taklak olmuş ve play-off'a 7. sıradan zar zor kapağı atabilmişti.


Bu yıl takım mükemmel gidiyor yine. Geçen yıl takımın sırtında yaşayan asalak Smush gitti yerine Fisher geldi. Smush'ın yapamadıklarını yapıyor, takıma ağabeylik ediyor, elini taşın altına sokuyor. Onun dışında Farmar ve Bynum (özellikle Bynum) geçen yıla oranla bir hayli geliştiler ve önemli süreler alıp takıma müthiş katkı sağlıyorlar. Ariza takası takıma 'cuk' diye oturdu ve o da çok faydalı oynamaya başladı. Özellikle Kwame'nin sakatlandığı bölümde Bynum ilk beşe yerleşmiş ve hayvani performanslar ortaya koymaya başlamıştı. Karşısına kim gelirse gelsin durdurulamıyordu. 20+ sayılar 10+ ribaundlar ve bunların yanında 3-5 blok her maç olan istatiklikleriydi ve bunları %60 civarında bir yüzdeyle yapıyordu Bynum. Ama şans gene yüzümüze gülmedi ve önceki gece Memphis maçında Bynum sakatlandı ve sahayı terkettikten sonra geri dönmedi.


İlk sonuçlarda kırık-çıkık yok dendi MRI çekilince sonuç belli olacak dendi. 3-5 haftadan bahsediliyordu. Fakat dün gece açıklandı Bynum 8 hafta yok, evet 8 hafta.8 hafta da dönmez bence 10 u falan bulur o sonra da form tutması falan nerden baksan 3 ay işte tas tamam.Bu sürede Lakers ölümcül bir fikstüre sahip. Bu fikstürden nasıl bir şekilde çıkacak Allah biliyor. Bu hayvani doğu turları da bi tek bize mi denk geliyo nedir anlamadım, soracam Stern'e hesabını.



Takım bu yıl bir makine gibi işliyordu. Bynum olmadan da iyi bir takımız ama onun yokluğu da fazlasıyla hissedilecek. Bu sürede yine Kobe'nin kişisel resitallerine, bu sezon görmediğimiz 4-5 maçlık mağlubiyet serilerine ve sinir krizlerine kendimi hazırlıyorum. Umarım sonu geçen yıla benzemez.Her gün artık dua ederken araya Bynum'u da sıkıştıracam. Erken dön Kocaoğlan, sağlam dön...



Bu tabloda şurda bi yerde dura koysun. Muhtemelen bu sezon bir daha böyle birşey göremeyiz. Baktıkça içimiz sızlar, Bynum aklımıza gelir, dertlenir, bir iç çeker, kadere küfrederiz.

Hiç yorum yok: