9 Ocak 2008 Çarşamba

Paper Talk #1

Transfer piyasası çok hareketli Avrupa'nın tüm liglerinde şu sıralar özellikle. EPL bu piyasanın merkezi konumunda tabiki de.Bakalım önümüzdeki gülere bu söylentilerin ne kadar gerçekleşecek.


Liverpool'da yeterli şansı bulamayan ve pek de mutlu olmayan Sissoko eski hocası Ranieri tarafından resmen istenmiş Juve'ye. Sissoko da iki taraf anlaşırsa giderim, zaten bu yıl İngiltere'de aradığımı bulamadım demiş. İş yapar Juve'de, gelsin bekleriz.

"It isn't done yet, but my agent is in advanced discussions with the club. I hope they will reach an agreement, but I'm very happy a club like that wants me to come.

I want a new challenge. The last few months at Liverpool haven't gone as I would have wished. But that's football, and now I want to move on to a new stage of my life and flourish on the pitch."




Piyasanın asıl elemanları Anelka ve Berbatov aslında. Chelsea Anelka için 11 milyon poundluk teklifte bulunmuş ama Bolton da Chelsea'yı Abramovich'i yakalamuşken bu kadar ucuza bırakmamış tabi. Kim bırakır ki zaten karşında her görüdüğü adama para saça bir takım birazda biz sebeplenelim demiş Bolton. Bu transfer gerçekleşecek artık o bariz ama ne kadar koparabilcek Bolton, görücez. Berbatov da son geri vitesinden sonra gündemden düştü biraz. Zaten kendi de ederinin o olmadığını söylemişti. Spurs'de kalıcak bu gidişle. Öyle bi gün gidicem beni tutamazsınız deyip ertesi gün ben burda mutluyum, yalan haberler çıkıyor inanmayın zaten o kadar da etmem dersen olacağı bu.Tottenham bir de Rangers'lı Hutton dan olmazı alınca Chelsea'dan Ben-Haim'in peşine düşmüş.





*Middlesbrougda Lyon'da yedek kulübesinden kalkamayan Fred'e teklifte bulunmuş. Fred zaten gidici gibiydi. Oynayamıyordu Lyon'da zaten Benzema varken oynaması da zor. Lyon kıllık yapmazsa o iş de olur. Ama benim asıl şaşaırdığım bu Fred'i Fener'e nasıl aldıramadı gazeteler, hayret. Boro ayrıca Tottenham dan Defoe ile de ilgileniyormuş..Ulan bu yabancılarında bizim medyadab farkı yokmuş ha. Hergün başka takıma göndeiryorlar aynı adamı..


*Anelka'nın yerine adı geçen Cisse'ye City talip olmuş ama Marsilya reddetmiş teklifi. Ortadaki para ne kadar bilmiyorum ama bu City bu kadar forveti ne yapacak merak ediyorum. Daha Castillo'yu ueni aldınız kardelim. Biraz sakin.





*Liverpool Zenit'den Martin Skertel ile imzalamış. 6,5 milyon pound ile Liverpool tarihinin en pahalı defans oyuncusu olmuş slovak oyuncu. Devre arasında da herkes yeni bir Vidic arıyor bakalım bu Martin, Agger'den gelecek vadeden defans oyuncusu ünvanının alabilecek mi?


*Derby Coventy Sunderland'ın ilglilendiği ve herkesin Sunderland'li olmasını beklediği Robbie Savage'ı bitirmiş. Ama gene de bu transfer onları EPL'de tutmaya yetmez.



*Son olarak da Arsenal'de Lassana Diarra mutsuzmuş. Ayrılmak istiyormuş.



*Serie-A ya gelirsek de gündemde bir takas var. Gilardino for Frey. Gilardino Milan'da aradığını bulamadı Milan'da aradığını Gilardino'da. Dida'dan da memnun değiller. E, Fiorenitna'ya da golcü lazım. Bu takas olursa Gilardino Parma'ya ihtiyacı olan golleri Frey'de Milan'a gerideki güveni verir.Ama Fiorentina pek de istekli değilmiş onu da söyleyeyim.


*Sene başında Shakhtar'a gide Lucarelli de eve dönmüş. İkinci yarı Parma forması giyecekmiş Lucarelli kiralık olarak. Ama sen sonunda 4 milyon euro vererek bonservisini alma hakları da varmış.Hayırlı olsun ne diyelim.




Sissoko'dan bahserken unutmuşum Juve son zamanlarda bir de Van der Vaart ile iyice anılır olmuştu. Van der Vaart de bunun bir rüya olacağını söylemiş kendisi.Özellikle Del Piero ile birlikte oynamak benim için bir rüya falan demiş. "Playing with him, for me, would be a dream." Zaten bu adam kaç yıldır Almanya'da nasıl oynuyor anlamadım.Her zaman daha büyük takımlarda oynamasını beklerdim kendisinden kısmet bu seferedir belki de..

*Son haber de Barcelona'dan. Barca yedek kaleci Jorguera sakatlanınca kaleci arayışına girmiş.Hedef Jasskelainen.















Hiç yorum yok: