4 Ocak 2009 Pazar

Her Sene Böyle

İngiltere'de alt liglerdeki takımların kendilerini gösterme fırsatıdır FA Cup her yıl. Bir de tabi işin içinde FA Cup'ın tarihi, ağırlığı ve değeri olunca alt liglerde kendilerinden söz ettiremeyen takımlar premier lig takımlarıyla FA Cup'ta karşılaşınca çok farklı bir motivasyonla sahaya çıkıyorlar ve premier lig takımlarına çok zor anlar yaşatıyorlar.

Geçtiğimiz yıllarda bunun örneklerini çok defa gördük. Geçen yıl mesela Barnsley Mucizesi olarak belirttiğim Barnsley kupada önce Liverpool sonra Chelsea'yi elemişti. Daha sonradan yolu kesildi başka bir premier lig ekibi tarafından ama onlar yapmak istediklerini fazlasıyla yapmışlardı. O maçları canlı yaşayanların ilerde çocuklarına anlatabilecekleri bir hikayeleri olmuştu Burnley ile ilgili zamanında üst üste Chelsea ve Liverpool'u elemiştik biz diyerek.

Bu sene henüz bu kadar büyük sürprizler için erken olsa da yine de sürprizler olmuyor değil. Eskilerin efsne takımlarından Nottingham Forest Arapların Manchester City'sini 3-0'la geçerek ilk şoku yaşattı kupada. Gerçi City'nin hali ortada ama yine de beklenilen bir sonuç değil tabi ki. Diğer bir sürpriz de son dakika golüyle Chelsea ile berabere kalan Southend'den geldi. İkinci maçta bu kadar şanslı olmayabilirler ama bu da onları mutlu edebilecek bir sonuç şimdilik.

Bu arada FA Cup maçlarını Ntv Spor'un almasıyla ne zamandır doğru düzgün izleyemediğimiz Ada Futbolu'nu biraz da olsa izleme şansı yakaladık. Teşekkürler NTV.

Hiç yorum yok: