28 Ocak 2009 Çarşamba

Tur Bursa'ya Kaldı

Bursaspor maça son lig maçından farklı olarak Halil, Kirita ve Tuna üçlüsüyle çıktı Ozan, Gökhan Güleç ve İbrahim'in yerine. Tuna maç boyunca genel olarak iyi bir maç çıkarttı ama Halil ve Kirita için aynı şeyleri söylemek zor. Kirita rakip takım ataklarını iyi kesse de hücuma hiçbir olumlu katkı yapamadı. Takımı hücuma çıkartacak pasları atamadı oynadığı süre boyunca. Mustafa Sarp da çok formda bir maç çıkarmayınca ileri çıkamadık ilk yarı boyunca. Anca kontra ataklarla bişeyler kovalamaya çalıştık, o da olmadı. İlk yarı Fenerbahçe daha çok topa hakim olsa da pek pozisyon bulamadılar. Tam da ilk yarıyı gol yemeden atlatırsak güzel olacak dediğim anda kornerden gelen golle moraller bozuldu. Kornerden gelen gol sonrası akıllara Kurtar Hoca ve Duruşu da gelmedi değil aslında ama iş işten geçmişti artık.

İkinci yarıya Gökhan Güleç-Halil değişikliği ile başladık. Gökhan Halil'e göre ilerde daha iyi top tutabilen bi oyuncu olduğundan biraz daha fazla zorladık Fenerbahçe'yi bu bölümde. İlk 15 dakika gol geldi gelecekti hatta ama önce direkten dönen top hemen ardından da Sercan'ın o topu tamamlayamaması maçın kaderini çizdi gibi. Sercan da bu sezonki 3 Fenerbahçe maçında da oldukça kötüydü. Bir halle oluyor ama anlayamıyorum. Fenerbahçe'nin güçlü savunma oyuncuları arasında fiziksel olarak zorlanmasının da bunda payı var ama o kaçırdığı pozisyon yakışmadı.

Maçın son dakikalarında da Ivankov'un kurtardığı bir pozisyon var ki tur gidebilirdi orda. Ivankov kornerdeki hatası dışında güzel bir maç çıkardı. Volkan Şen de yine iyilerdendi.

Ortaya koyulan oyun ikinci maç için umut verdi açıkçası. Bir de gol atabilmiş olsak çok avantajlı olacaktık. İkinci maç ne yapıp edip gol yemememiz gerekiyor Bursa'da turu geçmek istiyorsak. Bursa'da bu şekilde oynadığımızda taraftarın da ateşiyle golü bulup en kötü uzatmalara götürürüz maçı gol yemediğimiz takdirde. Bir de yabancılar o maça hazır olurlarsa Bursa'da turu geçeceğimize inanıyorum. Ama gol yemememeliyiz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
karamazov dedi ki...

Abi Kurtar Duruşu varken de biz yiyorduk kornerden gol. Bu sefer Ivankov duruşu oldu biraz. Öyle boşa çıkılır mı hiç?

Svetlin dedi ki...

trk26,

ilerleyen maçlarda ne olur bilmiyorum ama bu maçtaki takım oldukça iyiydi. biraz daha şanslı/becerikli olsak çok iyi bir skor almıştık ilk maçta.

karamazov,

kurtar duruşunu kinaye olarak belirttim abi eheh. ivankov yaktı bu sefer bizi.