17 Ocak 2009 Cumartesi

Lider Geldi

Lider geliyor dedik geçen haftaki Chelsea maçından sonra. Hafta içi oynanan Wigan maçından sonra son adım Bolton deplasmanıydı. Wigan maçında 1. dakikada gelen gole, bugünkü son dakika golü eşlik edince United bu sezon ilk kez liderliğe yükseldi.

United ligde 10 maçtır gol yemiyor ve bu konuda Chelsea'nin rekoruna eşitlemişler sayıyı. Tüm eksiklere rağmen böyle bir performans güzel gerçekten.

Maçla ilgili olarak da söylenecek tek şey Jaskalainen sanırım. Premier ligin en iyi kalecilerinden zaten, tartışmasız. Maçtan önce bir arkadaşıma alırsak 1-0 alırız, biz bu kaleciye gol atamıyoruz demiştim. Öyle de oldu. Ronaldo'nun bütün frikiklerini çıkardı Jasi. Fakat Tevez'in mükemmel getirdiği topta Berba'ya engel olamadı.

Chelsea de kendi sahasında Stoke City'yi son 2 dakikada geçebildi. 89'da Belleti ve 90'da Lampard Scolari'nin kabustan uyandırdı resmen. Sonuş galibiyet de olsa Scolari'nin suyu ısınıyor gibi geliyor bana. Chelsea'de Joe Cole sezonu kapatmış hafta içindeki sakatlıktan sonra.

United'da ise sezon başından beri en büyük sorun sakatlıklar olsa gerek. Wigan maçında Rooney sakatlandı 3 hafa yok en az. Ferdinand son maçlarda yok ve ne zaman döneceği kesin değil, neyse ki Evans harika oynuyor. Wigan maçında Tevez ve Evans ikilisi de sakatlanmışlardı fakat bugün oynayabildiler. Evra cezadan kurtuldu yine sakatlandı, Hargreaves sezonu kapattı zaten. Brown sezon başından beri ortalarda yok. Inter maçına kadar daha fazla sakatlık olmasın da şöyle ağız tadıyla iki maç izleyelim.

Hiç yorum yok: