5 Ocak 2009 Pazartesi

Yeniden Zirveye

Nba'in en iyi yüzdesine sahip üç takım olan Boston Celtics, Cleveland Cavaliers ve Los Angeles Lakers'ın maçları vardı dün gece. Celtics ve Cavs maçlarını kaybedip Lakers kazanınca; Lakers bir ay kadar önce Indiana deplasmanında bıraktığı ünvanını geri aldı.

Boston Celtics Los Angeles'da Lakers'a kaybettikten sonra Batı'dan ağır yaralı dönmüştü. Önce GSW ardından da Portland'a kaybeden Keltler dün gecede deplasmanda New York'a kaybettiler ve 27-2'lik başlangıçtan sonra 2-4 lük derece devam ettiler.

Cleveland ise son yıllardaki ezeli rakipleri Washington'a konuk oldu. Maç boyunca dökülen Cavs maçı son topa taşımayı başardı fakat LeBron'un stepsi sonrası maçı Washington kazandı. Bu 3 takımın ardından gelen Orlando da Kanada'da kaybedince Lakers için resmen 9 puanlık maç olmuş oldu.

Son maçların ardından Lakers 27-5 ile zirvede, Boston 29-6, Cavs de 27-6 ile takipte. Sezonun yarısı bitmek üzere ve geçen yıldan görüldüğü üzere ev sahibi avantajı çok önemli bir avantaj. Sezon sonuna daha çok var, Kobe de aynen öyle demiş; "We've got plenty more gears to go to. Plenty more. I haven't put it in third gear yet."

Hiç yorum yok: