11 Ocak 2009 Pazar

Lider Geliyor

Hafta sonunun en büyük maçı Old Trafford'daydı. Manchester United rakiplerinin kolay puan kayıplarıyla aradaki farkı kapatmış, liderlik için iddialı hale gelmişlerdi. Bir gün önce de Liverpool Stoke City'e puan kaybederek biz bu işi beceremiycez deyince maçın önemi daha da arttı. United bu maçı ve ertelenen Fulham, Wigan maçlarını kazanırsa liderliği ele alacaktı. İşte böyle başladı maç. Maç öncesi tribünlerde Mourinho'yu da gördük, kesin olaylı bir demeç verir içimden öyle de demiş. Ona sonra değiniriz artık.

Chelsea maça Anelka'sız başladı ki bence hataydı bu kadar. Bu sezon çok formda olan Anelka'yı sırf sorun çıkarmasın diye Drogba'nın arkasına koymak yanlıştı. Zaten Drogba da oyunuyla bunu gösterdi. Çok kötü bir maç çıkardı. Scolari de Anelka'nın eksikliğini anlamış olmalı ki ikinci yarı hemen aldı oyuna.

Manchester da ise Gary Neville ve Giggs'in oyunda olması özellikle Carrick ve Scholes kenardayken garip geldi biraz. Ama Giggs harika oynadı. Diğer harika oynayan isimler de Park, Evra ve Ronaldo'ydu. Özellikle Evra inanılmaz bindirmeler yaptı. O'Shea'li dönemde en çok onun bindirmeleri özlemişim. Park da her kitik maçta olduu gibi her yerdeydi mücadelesiyle.

Maç boyunca genelde United atak olan, pozisyona giren taraftı. Chelsea'nin gol olabilir diyebileceğimiz pek pozisyonunu hatırlamıyorum açıkçası. Zaman zaman topa ship oldular fakat bunu olgun ataklara dönüştüremediler. Giggs'in kornerde oyunu devam ediyor sanıp sonra da gol sayılmayınca itiraz etmesi ilginçti. Tekrarlanan topta gol oldu neyse ki. Yan toplardan geldi tüm
goller. Chelsea aslında hava hakimiyeti iyi olan bir takım ama engelleyemediler golleri.

Bu maçın ardından United önemli bir avantaj yakaladı ve güven kazandı. Fulham ve Wigan maçları da kayıpsız geçilir. Old Trafford'daki Liverpool maçı önemli bir maç, umarım orda da aynı oyun ve benzer skorla işi bitiririz.

3 yorum:

Spicoli dedi ki...

e kac kac?

Svetlin dedi ki...

hehe olm izlesene video koyduk o kadar. 3-0

Spicoli dedi ki...

Off, iyi koymusunuz.