13 Kasım 2008 Perşembe

7-0

Dün gece Nba'de gerek batı konferansı gerekse doğu konferansında futbol tabiriyle şampiyonluğu yakından ilgilendiren önemli maçlar vardı. Biz batıdan başlayalım. Lakers sezona harika bir başlangıç yapmış ve rakiplerine ortalama 20 civarı fark atarak 6-0'lık bir seri yakalamıştı. Son olarak Dallas'ı deplasmanda devirerek back-to-back maçta New Orleans Hornets'e konuk oldular. Hornets geçen sezon yaptığı çıkış itibariyle bu sezon Lakers'ın en büyük rakibi olarak gösteriliyordu. Kendi evlerinde alacağı galibiyetle Lakers'ın namağlup ünvanına son verebileceği düşünülüyordu. Fakat Lakers zorlanmadı bile. Maçın başında kontrolü eline maçı sürekli 20'li farklarda tuttu. Son periyotta biraz eski alışkanlıklar biraz da laubalilikten olsa gerek 1:03 kala fark 3'e indi ama o anda da devreye Kobe girerek maçı krize sokmadı.

Bu sene Lakers'ın acayip kadro derinliği, geçen yıla göre hayvani derecede geliştirdiği savunması, gençlerin enerjsi ve gerektiğinde Kobe'nin sahne alması gibi etkenlerle rahat galibiyetler aldı şu ana kadar. Pota altında canavar gibi bekleyen Gasol ve Bynum ikilisi olunca savunma adamımızı kaçırsak bile arkamızda iki tane dev var nasılsa deyip daha rahat oynuyorlar ve daha baskılı savunma yapabiliyorlar. Bu sayede de rakip takımın ritmi kolay bozuluyor. Geçen yıldan değişen en önemli şey bu, savunma. Bir de işte Bynum ve Ariza'nın iyileşmesi var ki savunmanın en önemli elemanları bunlar. Özellikle Ariza geride kalan 7 maçta taraftarların gözdesi, nazar değmesin.

***

Doğu'da ise namağlup Atlanta son şampiyon Boston'a konuk oldu. Atlanta Josh Smith'den yoksun olmasına ve sınırlı sayıdaki uzunlarının maçın başında faul problemine girmesine rağmen Boston'a sonuna kadar dayandı. Joe Johnson ve Bibby önderliğinde 7 sn kala Marvin Williams'ın attığı üçlükle öne bile geçtiler ama Paul Pierce 0.5 sn kala attığı basketle maçı Celtics'e getirdi. Atlanta'yı bu inadından ve mücadelesinden ötürü tebrik etmek gerek. Hala doğunun zirvesindeler. Gençlerin önü açık.

Orlando Magic-OKC Thunder maçında da Dwight Howard 30 sayı 19 ribaund ve 10 blokla triple-double yapmış. Vay anasını diyorum sadece.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
excellent lakers, it is playing very well!!
regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)