10 Kasım 2008 Pazartesi

Alessandro Del Piero

Del Piero en sevdiğim topçulardan biridir dünya üzerinde. Bayrak adamlığı, takımı küme düşmesine rağmen takımdan ayrılmayıp sahip çıkması, muhteşem frikik golleri, mütevazılığı ve işinde gücünde bir futbolcu bunun en büyük etkenleri.

Son haftalarda Del Piero daha da bir büyümeye başladı gözümde. Takımın sakatlıklarla boğuşup zor günler geçirdiği günlerde resmen sırtında taşıyor Juve'yi. Attığı frikik golleri ile Ranieri'yi bile kurtardı kovulmaktan. Şampiyonlar liginde Real Madrid maçları, ligde kritik Roma maçı ve son olarak da hafta sonu oynanan Chievo maçında topu yine ölü noktaya asarak takımına puanları kazandırdı. Çok büyük futbolcu gerçekten, buna rağmen milli takıma alınmıyor hala ama bu konuda tek birşey bile söylemeyecek kadar da profesyonel bir oyuncu. Bu yüzden seviyorum bu adamı.

Dünya üzerinde Del Piero ile aynı kategoriye sokabileceğimiz adamlar Totti, Gerarrd, Raul gibi oyunculardır. Benim için Del Piero bunların hepsinden daha büyüktür ve öyle de kalacak sonsuza kadar.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

aynen katılmakla birlikte insan üzülmeden edemiyor.zira del piero, futbola yeni yeni aşina olmaya başladığım 90 ların ortasında başka bi deyişle çocuk aklımla dünya futbolunu ve yıldızlarını kavramaya çabalarken benim için bir kahramandı.zaten o sıralar dünya nın en iyi 3-5 oyuncusundan biri olarak gösteriliyordu.pepsi reklamları da cabası.ancak geçirdiği talihsiz bi sakatlık onu en iyi haliyle uzunca bir zaman izlememize engel oldu.ama o yine de zaman zaman yaptığı teknik açıdan harika çalımlar ve enfes frikik golleriyle bizlere kendini hatırlattı.son günlerde ise 2.baharını yaşadığını söylemek yanlış olmaz.zira her kulvarda gemisini kurtarmakla meşgul bu aralar.ronnie nin del piero yla aynı kategoriye koyduğu futbolculara batistuta yı da eklemek isterim.kariyerinin sonlarına doğru ayrılmış olabilir mor menekşelerden ancak onun floransa ya olan sevgisinden kimsenin şüphesi olmamalı kanımca.son olarak teşekkürü bir borç bilirim ronnie benim için çok özel olan bu adama da bir yer açtığın için