11 Kasım 2008 Salı

Andy Cole

Bir zamanların fırtına ikilisi olan Andy Cole ve Dwight Yorke ikilisinden Andy Cole futbolu bıraktığını açıklamış bugün. Andy Cole 99'da triple yapan Manchester United kadrosunun en önemli oyuncularındandı, zaten daha sonra 2001 yılında Old Trafford'dan ayrılıp Blackburn Rovers'a transfer olmuştu.

Andy Cole Alan Shearer'dan sonra premier lig tarihininin en golcü ikinci ismi. Kariyeri boyunca Newcaste United, Manchester United, Blackburn Rovers, Fulham, Manchester City, Porstmouth ve Sunderland formalarını giyen Cole 187 gole imza atmış premier ligde. Kendisinin de söylediği gibi kariyerindeki en büyük hata Manchester United'dan ayrılıp Blackburn'e gitmek sanırım. Old Trafford'da kalıp daha nice goller atıp kupalar kaldırabilirdi.

Kariyerinin sonunda doğduğu yer olan Nottigham'ın takımı Nottingham Forest'a, takımı premier lige döndürme hayalleriyle gitmiş olsa da oradaki teknik direktörüyle anlaşamayıp futbolu bırakma kararı almış. Kariyerine de teknik direktör olarak devam etmeyi düşünyormuş.

2001'de ayrılmış olsa da Old Trafford tribünlerince sevilen ve saygı duyulan bir isimdi Cole. Kendisi şu şarkıyla bilinir Hayaller Tiyatrosu'nda;

Andy Cole, Andy Cole,
Andy, Andy Cole,
He gets the ball and scores a goal,
Andy, Andy Cole.

What a goal, What a goal,
By Andy Cole,
He gets the ball and scored a goal,
Andy, Andy Cole.

Hiç yorum yok: