4 Kasım 2008 Salı

Nereye Kadar ?


Samet Aybaba istifa etti, 10 dakika sonra Güvenç Kurtar ile anlaşıldı. İşi garipliği burda başlıyor zaten, bu kadar hızlı nasıl oluyor bu işler, hazır da mı bekliyordu Güvenç Kurtar?

Samet Aybaba'nın haftalarca izletip getirdiği Brezilyalıların Bursaspor'a getirdiği mali külfet, sezona yepyeni umutlarla başlayan taraftarın hayalkırıklığı, yıllardır süre gelen vizyonsuzluk ve bunun gibi birçok şey aslında yazılabilecek ama bunun tüm bu yaşananların sonuncusu olmadığının garantisini kim verebilir?

Samet Aybaba'nın gidişine çok da üzülmedim aslında ama Bursaspor'a bu kadar büyük zarar verdikten sonra elini kolunu sallayarak gitmesi dokunuyor açıkçası. O Brezilyalıların parasını yine taraftar kendi arasında para toplayarak ödeyecek. Üstelik bir de Gençlerbirliği ile anlaşmak için Bursaspor'u yarı yolda bırakması daha da kanıma dokunuyor.

Bu saatten sonra yapılabilecek bişey yok, olan oldu diyip alınacak ilk iyi sonuçtan sonra yine hayallere dalacağız ama bu mantıkla bir sonuç elde edilemeyeceği çok aşikar.

Samet Aybaba gidince yerine Nejat Biyediç gelir diye düşündüm hemen ama Güvenç Kurtar çoktan hazırmış bile. Neyse 25. haftaya doğru işler kötü giderken Güvenç Kurtar'ı da gönderir, Nejat Biyediç'e kurtar bizi baba deriz, bir şekilde kümede kalırız, sonra bir genel kurulla yönetim değişir, yeni gelen yönetim yeni teknik direktör ve bir sürü yeni oyuncu getirir, o aşı da tutmaz, aynı devran döner durur. Yıllarca olan bu değil miydi? Bu mantıkla nereye kadar gidecek? Güvenç Kurtar iyi veya kötüdür demiyorum, belki de ligi iyi bir yerde bitirir ama bu kadar kısa vadeli planlarla nasıl başarılı olacağız? Yıllardır özlediği başarıyı yakalayamayan Bursaspor'u böyle mi istediği yere getireceğiz?

Aslında söyleyecek o kadar çok şey var ama hayalkırıklığı o kadar büyük ki, hepsini bastırmaya yetiyor. Ne desek boş bu saatten sonra. Sezon başında ümitlenmiştik, acaba o günler geri mi gelecek diye ama nerdeee? Şimdi Güvenç Kurtar da çıkıp kendi oyuncularını toplayacak devre arasında, beğenmedikleri gönderilecek. Olan Bursaspor'un parasına olacak. Üzülen yine taraftar olacak, yine her maç sanki eski günlere dönecekmişiz gibi stadı dolduracak, her kazanılan maçtan sonra yeni bir ümit besleyecek içinde bu sefer boşa çıkmıcak ümitlerim diye hayal ederek. Ama her seferinde aynı şey olmaya devam edecek, ta ki bir gün taraftarın sabrı tükenene kadar... Benim için Bursaspor'da bu sezon da bitmiştir ne yazık ki, en azından kendimi yeniden kandırmaya yetecek kadar zaman geçinceye dek. Manchester - Los Angeles arasında gidip gelirim yeni sezona, yeni umutlara kadar...

Hiç yorum yok: