14 Aralık 2008 Pazar

Beraberlik Haftası

Premier ligde bu hafta sonu puan dağıtma haftası gibiydi. Şampiyonluk yolunda iddaalı bütü takımlar 2'şer puan bıraktılar ve bunu avantaja dönüştüren de Aston Villa oldu.

Öncelikle lider Liverpool Benitez'in açıknlamalarının hemen ardından kendini doğrularcasına 2 puan bıraktı Anfield Road'da, ya da 1 puan kazandı mı desek? 2-0 giden maçı kaptan Gerarrd 2-2'ye getirdi ve kendi evinde oynadığı son 3 maçı beraberlikle geçti lider.

Bu maçın akşamında United eski Tottenham'lılar Berbatov ve Carrick ile birlikte WHL'e konuk oldu. Liverpool'un da puan kaybetmesiyle maçın önemi artmıştı ama WHL'den gol sesi çıkmadı. United Evra ve Rooney'siz çıktığı maçta puan durumunda kendine bir avantaj sağlayamadı. Berbatov da eski taraftarından nasibini bolca aldı bu maçta.

Arsenal ise dediğim gibi dengesiz bir şekilde gitmeye devam ediyor. Bir hafta zor bir maçı kazanıp hemen arkasından sürpriz sonuçlar alabiliyorlar. Bu yüzden onları bu yarışa pek sokamıyorum, zaten yerlerini de kaptırdılar Villa'ya, geri de zor alırlar.

Bu sonuçların ardından Chelsea'nin bugün evinde West Ham'ı geçip liderliği geri alacağını ve haftanın en karlı takımı olacağını sanıyordum ama onlara da eski oyuncuları Zola bir sürpriz hazırlamış. Sezona bomba gibi giren Chelsea son haftalarda hem ligde hem de CL'de kötü sonuçlar alıyor. Yolunda gide tek şey Anelka'nın formu. Ligde 16. golünü atmış bugün de aynı zamanda premier ligdeki toplamda 100. golü.

United bu hafta World Club Cup için Japonya'ya gidiyor ve ilk maçı 18'inde Gamba Osaka ile. Yorucu bir fikstür başlıyor United için. Bakalım altından nasıl kalkacaklar?

Hiç yorum yok: