27 Aralık 2008 Cumartesi

Yılbaşı Tarifesi


Premier lig'de Noel tatili kapsamında 2-3 güne sıkıştırılan lig maçlarının ilk partisi bugün oynandı. Tüm takımların bugün maçları vardı ve zirvedekiler puan kaybı yaşamayarak ilk günü kayıpsız geçtiler.

Manchester United Stoke City deplasmanında geçen yılın kurtarıcısı Tevez'in golüyle son dakikalarda maçı kurtardı. Berbatov maça yedek başladı geldikten sonra ilk kez sanırım. Ferdinand maç öncesi ısınırken sakatlanmış ve yerini Evans'a bırakmış, maç sonrası Ferguson, Middlesbrough maçında da oynayamayacağını söylemiş Rio'nun. Tevez olmasa kaybedilecek 2 puan sorun olabilirdi neyse ki Carlitos var.

Chelsea de kendi evinde WBA'yı 2-0'la geçerken Anelka - Drogba ikilisi aynı anda sahadaydı. Kendi evindeki puan kayıplarının bir yenisine daha izin vermediler erken gelen golle.

Liverpool da kendi evinde beklenmedik puan kayıpları yapan bir takımdı son haftalarda fakat bu hafta onlar da işi sıkı tuttular ve Bolton'u 3'leyip gönderdiler Anfield Road'tan. Benitez Christmas'a lider girersek şampiyon olabiliriz gibilerinden bişeyler demişti bakalım devam ettirebilecekler mi bu liderliği.


Haftanın en çekişmeli maçında rakibini deplasmanda deviren Villa kendi sahasında bir puanı son dakikada kurtardı Arsenal karşısında. 4. sıradaki yerini korudu ama Fabregas'sız Arsenal'i devirerek yerlerini sağlamlaştırabilirlerdi.

Haftanın en etkileyici performansı City'den. Sürpriz takım Hull City'e 5 attılar evlerinde 2'si Robinho'dan. Zola'lı West Ham'ın da deplasmanda Tony Adams'ın Pompey'ini 4'lemesi hemen arkasından geliyor City'nin. Teknik direktörlerin görevine son verip yükselişe geçen Sunderland ve Blackburn ise gol atamadı birbirlerine.

Noel'in ikinci partisi Pazar ve uzatmalarda Pazartesi, Salı.

Hiç yorum yok: