12 Aralık 2008 Cuma

Rafa Benitez


18 yıllık bir aradan sonra Liverpool'u şampiyon yapmaya en çok yaklaşan teknik direktör Rafa. Şu sıralar takımıyla görüşmeleri sürdürüyor, kontratını 2013'3 kadar uzatmak için. Yakında anlaşmanın sonuçlanacağı ve Rafa'nın görevi uzatacağı söyleniyor.

Tüm Liverpool camiasının üzerine büyük heyecanla yoğunlaştığı premier lig şampiyonluğu için Rafa da birkaç bişey söylemiş;

"For us to win the league we need Chelsea, Man United and Arsenal to mess up their season. It is very rare that three teams all mess up. So there's no point waiting for our direct adversaries to slip up because it won't happen. They all have a lot greater financial means than us.

For me Valencia and Liverpool are similar - for them to win, the bigger clubs have to do badly," added the 48-year-old Spaniard, a Champions League winner with Liverpool. When I won La Liga with Valencia that's what happened, Real Madrid and Barcelona were in transition, so it was easier."


Rafa, işler her ne kadar tıkırında gitse de daha sonra oluşabilecek kazalar için hayalkırıklığının derecesini küçültmeye çalışıyor bence ve bu açıklama taraftarlar tarafından hoş karşılanmayacaktır. Nou Camp'da kazanamayız diyen Schuster'e olanları gördük. Tabi Rafa'nın söylemi Schuster'ınkinin yanında çok hafif ve kabul edilebilir, Rafa'yı da kapo önüne koyamazlar ama bu açıklama taraftarlarca hoş karşılanmayacaktır. Benitez de rakiplerin puan kaybetmesinden medet umacağına otursun kendi evinde kaybedilen kolay puanlara çare bulsun, o zaman şampiyonluk gelir işte.

Hiç yorum yok: