16 Aralık 2008 Salı

UK Championship


13'ünde Snooker'in önemli turnuvalarıdan biri olan UK Championship başlamış Telford'da ama bayram sebebiyle evde olduğumdan takip edemedim Eurosport olmayınca. Hatta ilk tur maçları oynanmış ve bazı önemli sürprizlerde olmuş ama yeni haberimiz oldu tabii. Gerçi ilk turlardaki maçları pek sevmezdim zaten, işler ilerledikçe daha sıkı maçlar oluyor. Bundan sonra daha sıkı maçlar olur ve biz de takip ederiz burdan. Her zamanki gibi O'Sullivan taraftarıyız yine. Yürü be Ronnie.

İlk tur sonuçları şu şekilde;

N Robertson (Aus) 9-7 M Holt (Eng)

M Allen (NI) 9-7 S Bingham (Eng)

P Ebdon (Eng) 9-8 A Higginson (Eng)

A Carter (Eng) 6-2 ret. I McCulloch (Eng)

S Murphy (Eng) 9-7 M Gould (Eng)

S Maguire (Sco) 9-3 J Burnett (Sco)

J Higgins (Sco) 9-7 J Swail (NI)

M King (Eng) 9-8 J Trump (Eng)

M Fu (Hkg) 9-6 B Hawkins (Eng)

S Lee (Eng) 9-7 S Hendry (Sco)

M Williams (Wal) 9-7 M Selby (Eng)

R O'Sullivan (Eng) 9-6 R McLeod (Eng)

J Perry (Eng) 1-0 ret M Davis (Sco)

M Stevens (Wal) 9-5 R Day (Wal)

G Dott (Sco) 9-4 Ken Doherty (Irl)

***

İlk turun en önemli sürprizi bu turnuvayı 5 kez kazanan "Golden Boy" Stehphen Hendry'nin elenmesi. Gerçi son zamanlarda oldukça formdan düşmüştü ama yine de ilk tur çok erken olmuş. Son turnuvaların yükselek yıldızlarından Selby'nin elenmesi de oldukça şaşırtıcı. Selby benim son 4 adaylarımdan biriydi esasında. Daha önce eşleşmezlerse Ronnie ve Maguire final için adaylarım. Geçen yıl Ronnie kazanmıştı turnuvayı.


*Son olarak aklıma gelmişken bu snooker fotoğrafçılarına bir çift sözüm var. Arkadaş artık şöyle uzanıp topa vurmadan önce çekilmiş fotolardan bıktık ya, yeni bişeyler deneyin lütfen. Her yıl her turnuva aynı fotoğraflar, lütfen.


Hiç yorum yok: