14 Aralık 2008 Pazar

Korkusuz Korkak

Bursaspor'a karşı soğudumu ve eski heyecanımın kalmadığını söylemiştim daha önceki postlarda. Ama maç Trabzon maçı olunca, bir de babam sayesinde maça beleş bilet bulunca gittim maça. Bu maç Bursaspor için çok önemliydi aslında, kaybetsek Güvenç Kurtar giderdi bence, hala da gidecektir gerçi bugünkü hareketleri ve açıklamalarından sonra.

Maça çok iyi başladı Bursaspor. İlk yarının yarım saati Trabzon birkaç ani atak dışında yarı sahayı bile pek geçemedi nerdeyse. Bursaspor topa sahip oldu, oyunu yönlendirdi. Gökhan Güleç harika oynadı hücumda, Mustafa Sarp ve Bekir Ozan zaten bu takımın en iyi oyuncuları hemen her hafta. Savunmada ise İbrahim kritik ve başarılı hamleleriyle harika bir maç çıkardı. Gol ilginç bir şekilde geldi aslında, nasıl olduğunu göremedim tam olarak. Golden sonra ilk yarı bitene kadar Güvenç Kurtar takımı geriye çıktı ki, bu konuda hak veriyorum. Yani ilk yarıyı önde kapatmak önemliydi o anda.

Fakat ikinci yarıya çok acayip başladı Kurtar Hoca. Oyunculara direk olarak bu maçı kesin kazanmamız lazım ne yapın edin boşluk vermeyin demiş olacak ki takımda hiçbir şekilde riske girmeyi dahi düşünmedi. Topu her kazandığında ileri şişirdi oyuncular, ilerde de oyuncu olmadığı için duvara çarparcasına geri dönüp yeni bir Trabzonspor atağı oldu. İkinci yarının 15 dakikası geçtiğinde artık Ersun Yanal da mesajı almıştı, Güvenç Kurtar'ın bütün tehditlerini ortadan kaldırdığını ve bundan sonra tek amacımız Çanakkale geçilmez mantığını uygulamak şeklinde düşündüğünü anlayınca savunma oyuncularını hücumcu oyuncularla değiştirip, takımı daha da ileri çekti. Maçın bir bölümü nerdeyse 30 metrelik alanda oynandı. Bursaspor resmen golü yemeyi bekliyordu. O baskıda golü yemeden kurtulması imkansızdı yani. Güvenç Kurtar da o sırada tam Sercan'ı oyuna sokacakken vazgeçip iki adet daha savunma oyuncusu alınca taraftar da çıldırdı tabi biraz ve gol de geldi o sırada. O dakikadan sonra çaresizce Sercan'a sarıldı ve Sercan da ani bir atakta güzel bir vuruşla maçı kurtardı ama staddan Güvenç İstifa sesleri yükseliyordu.


Güvenç Kurtar'ın bugün bu kadar tepki toplamasının sebebi takımı kesilmeyi bekleyen kurbanlık moduna sokmasıdır. Kendi evinde, bu kadar taraftarının önünde, rakip de çaresizce saldırıp sonuç alamaz ve morali bozukken onları daha da motive edici hareketler yapmamalıydı. Ayrıca maçtan sonra yaptığı Kurtlar Vadisi tarzı açıklamaları da geleceği içi hiç iyi değildi. Bu kafayla kazansa bile yakın da gidici olur kendisi. Ben onların bildiği teknik direktörlerden değilim demiş maçtan sonra ama Bursaspor taraftarı da onun bildiği taraftarlardan değildir, o da var. İstikrar olsun, ikide bir teknik direktör değişmesin diyoruz ama bu halde de uzun süre gitmez o çok net.

Bursaspor taraftarı da Baliç&Mususi, Varesanoviç, Okan Yılmaz'dan sonra yeni fenomenini buldu; Sercan Yıldırım. Maç sırasında taraftarın yoğun desteğine maçı kurtararak karşılık verdi Sercan ve bu son dakika golüyle büyük moral buldu diye tahmin ediyorum. Uzun zamandır suskundu. Bazı haberlere göre de Sercan'ı izlemek içi Arsenal'in bazı gözlemcileri takip etmişler. Hayırlısı.

Hiç yorum yok: