10 Aralık 2008 Çarşamba

CL - Week 6.2

Manchester United sahasında Aalborg'a puan kaptırdı ama Villareal Celtics deplasmanında galibiyeti yakalayamayınca eline geçen liderlik şansını kötü kullandı. Villareal'in maçın büyük bölümünü 10 kişi oynamasının bunda payı olabilir, United'da ise Tevez fırsat buldukça golünü atıyor. Celtic Avrupa defterini en azından şeref sayısıyla kapamış oldu.

Bayern bir açıldı, pir açıldı maşallah. Aslan payı Ribery'nin tabi. Lyon'u deplasmanda liderlik maçında devirdiler ilk yarıda gelen 3 golle. İkinci yarıda Lyon karşılık vermeye çalıştı ama 2'den öteye geçemedi. Uefa kupası mücadelesinde de Fiorentina deplasmanda Steau'dan 3 puanı alarak yola devem etti, Steau da eve dönen ikinci Romen takımı oldu.

Porto da CL'de sonradan açılanlardan oldu aslında. Arsenal'i de devirerek liderliği kaptılar. Lisandro Lopez atmaya devam etti ama Porto ikinci turda en çok istenen lider olacaktır bu sonuçlardan sonra. Arsenal'in ise anlamsız iniş çıkışları devam ediyor. Kadro genç ama bu kadar da dengesiz bir takım görmedim uzun zamandır. Çok güçlü bir favoriyi eleyip ardından anlamsızca elenebilecek potansiyele sahipler. Fenerbahçe ise Uefa Kupası için gittiği Kiev'den Volkan'ın hatalı çıkışı sonrası puansız döndü. Avrupa'daki tek takımımız Galatasaray.

Juande Ramos gelir gelmez ilk maçına çıktı Zenit karşısında ve güzel bir hoşgeldin oldu. 3-0'lık galibiyet güzel ama liderlik el değiştirmedi ve Juventus'da kaldı. Real Madrid de grup liderlerinin kurbanı olabilir ikinci turda. Juventus büyük maçlarda iyi oynayıp adı küçük maçlarda da bir nevi yaratarak avantajlı çıktı ikinci tura. Giovinco'nun bir de kaçırdığı penaltı var. Zenit de geçen yılki mucizeye yeniden atılacak. Bakalım.

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we could see the first Juande´s strange decisions...
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)