10 Aralık 2008 Çarşamba

CL - Week 6.1

Şampiyonlar ligi ilk tur maçları sonuçlandı. Bazı sürprizler olsa da genel olarak tahmin edilenler yoluna devam etti.


Chelsea ve Roma biraz zorlanarak da olsa gruptan çıktılar ve yola devam ettiler. Roma'nın sezon başlarındaki krizli dönemden Chelsea maçıyla çıkıp grubu Chelsea'nin önünde tamamlaması pek olmasa da sürpriz oldu biraz. Özellikle de ilk haftalardan sonra. İyi başlayıp sonun getiremeyen Cluj evine döndü tecrübe kazanarak, Bordeaux'u da Uefa'ya. Chelsea'nin burda ikinci olması birinci olan bir büyükbaşın başını ağrıtacak gibi. Drogba Nisan'dan beri ilk Avrupa golünü attı.


Mourinho'yu gene morattılar. Şu maçla da gördük ki Inter Ibrahimovic olmadan sıradan bir takım, bence. Ibrahimovic ekstra bir gol atmasa golsüz yenileceklerdi, değişen bişey olmadan. Buraya kadar getiren Anorthosis'in külkedisi masalı da ağabeylerinin evinde sona erdi. Pana geriden yaptığı mtühiş atakla lider çıktı burdan, ikinci turun en çok istenen grup lideri olacaklardır. Inter geçen yılki gibi bir ikinci turda elenme vakasıyla karşılaşırsa Mourinho sezon sonunu göremez bence.

Barcelona'nın yedekleri Luce'ye kurban gitti. Gelene geçene 5 atan Barcelona Real Madrid maçı için yedekleriyle sahaya çıkınca kaybetti. Sporting de Basel'i galibiyetsiz gönderdi kupadan. Basel sıfır çekenler grubuna girmeyi baya da hak etmişti aslında. Bu mağlubiyet sorun değil Real'e 5 atsınlar yeter ki.

Liderlik için iki ciddi adayın olduğu grupta da Liverpool kaptı koltuğu. Gergin olması beklenen maçtan gol çıkmayınca Liverpool geriden gelerek aldığı 3 puanla lider oldu ve CL'deki klasik performansını devam ettirdi her yıl olduğu gibi. Marsilya da biraz Liverpool sayesinde Uefa'ya kapağı attı. Atletico'nun aklı hala Gerarrd'a verilen ucuz penaltıdadır bence.

Hiç yorum yok: