30 Aralık 2008 Salı

Ertuğrul Sağlam

Bursaspor'da Güvenç Kurtar Duruşu'nun istifasından sonra süren teknik direktör arayışları son buldu. Ertuğrul Sağlam ve Bursaspor yönetimi 3,5 yıllık bir anlaşmaya varmışlar.

Bursaspor'un öncelikli hedefi Rıdvan Dilmen'di aslında. Bu konuda da Dilmen ve Bursaspor anlaşmaya varmışlardı. Fakat Rıdvan Dilmen'in Ntv ile devam eden programı ve kontratı nedeniyle bu anlaşma gerçekleşmedi. Bursapor Rıdvan Hoca'dan vazgeçip yeni arayışlara başladı.

Boşta kalan teknik direktörlerden en çok öne çıkan Ertuğrul oldu son zamanlarda. Nitekim anlaşıldı da Ertuğrul Hoca'yla. Bi ara Hakan Kutlu, Yılmaz Vural, Mesut Bakkal isimleri geçti ki bunlardan biri teknik direktör olsaydı yandığımızın resmiydi.

Ertuğrul Sağlam Kaysersipor ile çok önemli başarılar elde etti zamanında. Aynılarını Beşiktaş'da gerçekleştiremedi, gerçekleştirecek süre bulamadı belki de fakat Bursaspor'u Kayserispor seviyesine çıkarabilecek bir teknik direktör. Tabi bu hemen değil zamanla olacak bir şey. Yapılacak mantıklı transferler, dengeli kadro ve aklı başında bir yönetim ile bunlar olur. Bu yüzden sabır gerekiyor Bursa'ya. Bu sezon için olmasa da önümüzdeki sezon başarılı bir sezon bekleme hakkı var Bursa'nın.

Ertuğrul Sağlam bildiğimiz üzere gerçek bir Beşiktaş'lı. Bu konuda umarım Bursa'da tepki almaz taraftardan. Böyle bir durumda Ertuğrul Hoca'yı da kaybedebiliriz çünkü. Bunu yapmaya kalkanlar mutlaka çıkacaktır ama bir şekilde topluca yapılmasının önlenmesi gerek. Zaten taraftar grupları da Ertuğrul Hoca'ya destek vereceklerini açıklamışlar.

Bu dönem hem Bursaspor hem de Ertuğrul Sağlam için kritik bir dönem. Başarı sağlanamazsa Bursaspor yine teknik direktör değişikliğine gidip nöbetçi teknik direktörlerden birine yönelir, Ertuğrul Hoca da kariyerine nöbetçi teknik direktör olarak devam eder o andan sonra. İki taraf için de kritik olan bu süreç sancısız geçer umarım. Devre arasında yapılacak güzel transferlerle bu sezonu en azından orta sıralarda, sıkıntısız kapatsak yeterli olacaktır. Hayırlı olsun.

Hiç yorum yok: