8 Nisan 2008 Salı

2-2 @Riverside, Rio Out!!!

Öncelikle maçla ilgili düşüncelerimi ileteyim. Ligin bitmesine 5 hafta kala United nerdeyse şampiyon olmuş gibiydi. Ben de bu şekilde düşünüyordum zorlu fikstüre rağmen fakat Roma'da Vidic'in sakatlığı planları bozdu. Bu sezon Boro maçına kadar sadece 15 gole izin veren United defansının en önemli elemanlarından biriydi Vidic. Onun olmadığı maçta O'Shea başladı ilk 11 de fakat ikinci yarıda Wes Brown ile yer değiştirdiler ve O'Shea sağ beke geçerken Brown göbeğe geçti. Yenilen 2 golde de Vidic'in yokluğu hissedildi. Gelen hava topunu düzgün karşılamayınca savunma arkaya sarkan Alves de affetmedi ve Boro formasıyla ilk gollerini attı. Vidic olsa bu şekilde goller yenmezdi. 1-0 lık üstünlükten sonra 2-1 geriye düşmek de durumu özetliyor zaten. Böyle birşey yaşamamıştı sağlam United savunması bugüne kadar.



Boro bu yıl özellikle büyük takımlara karşı zorluk çıkartan bir takımdı ve bu maçın da zor geçmesi bekleniyordu. Fakat burada alınacak bir galibiyet şampiyonluk yolunda çok önemli demekti ama sakatlıklar sebebiyle işler Londra'daki Chelsea maçına kaldı büyük ölçüde. İçerdeki Arsenal maçını kazanacağımızı düşünerek Chelsea'den alınacak bir beraberlik durumu kurtarır. Kaybedecek olsak bile ilk maçı 2-0 kazanmamız nedeniyle 3-0 gibi bir skorla kaybetmemiz gerek ki o da bir hayli zor.





Bu maçla ilgili sevinilen tel şey ise Ronaldo'nun serisine devam etmesi oldu. Portekizli yine golünü attı bu maçta. 1-0'lık skoru yakalayınca maçta çok zor olmaz düye dşünmüştüm ama Boro iyi toparladı ve nerdeyse maçı alıyordu.






Bu maçta kaybedilen 2 puandan öte United taraftarını düşündüren olay ise Ferdinand'ın sakatlığı oldu. Bir hafta önce Vidic sakatlanmıştı şimdi de Ferdinand sakatlanınca bu yıl Avrupa'nın en güvenilir savunmasının ana parçaları sakat durumda şu anda. Vidic birkaç hafta daha uzak kalacak sahalardan (Chelsea maçına yetişecek deniliyor) fakat Ferdinand'ın durumu henüz kesin değil. Çekilen MR'da ayağında kırık olmadığı tespit edilmiş ama ne zaman gei döneceği konusunda bir bilgi yok şu anda. Yarınki Roma maçında muhtemelen Pique-O'Shea-Evra-Brown'dan oluşan bi savunma izliyecez. Roma maçında eksikliği çok hissedilmeyebilir ama önümüzdeki turlarda ve zorlu Arsenal ve Chelsea maçlarına Vidic ve Ferdinand olmadan savunmanın işi zor malesef. Silvestre ve Gary Neville da iyileştiler, oynamaya hazırlar fakat yine de tam olarak hazır olmaları biraz zaman alır. Bugünkü antrenmana da Saha, Nani ve Rio katılamamışlar sakatlık sebebiyle. Bu süredeki kritik maçlarda CL'ye bu kadar yaklaşmışken şanssızlıklar umarım son bulur.

Hiç yorum yok: