3 Nisan 2008 Perşembe

Ronaldo ve 7 Ayrıntı

Telegraph gazetesi Christoper Davies Ronaldo ile ilgili bir araştırma yapmış ve Ronaldo ile 7 ayrıntıyı yazmış.

İşte 7 ayrıntıda Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro...





1. Ronaldo çocukken "ağlayan bebek" olarak çağırılıyormuş. Annesi Dolores Aveiro'nun dediğine göre Ronaldo okuldan döndüğünde annesi ona ödevlerini yapmasını söylermiş, Ronaldo da ödevim yok dermiş. Daha sonra da annesi mutfakta yemek hazırlarken Ronaldo camdan dışarı kaçar ve akşama kadar gelmez top oynarmış. Arkadaşlarını tek tek geçip golü atamadığı zaman ağlarmış ve bu yüzden "ağlayan bebek" lakabını almış ayrıca kimse onu yakalayamadığı için de "küçük arı" olarak da bilinirmiş.


2. Ronaldo daha 11 yaşındayken inanılmaz yetenekli bir fubolcuymuş. Sporting Lisbon'daki ilk hocası Paulo Cardoso onun hakkında şöyle demiş; "Topu aldığında 2-3 kişiyi geçerdi. Her maçın sonunda takım arkadaşları onun etrafında toplanırdı çünkü onun özel bir çocuk olduğunu biliyorlardı."






3. Jose Mourinho Ronaldo'yu Marco Van Basten'e benzetirmiş. Mourinho, onu ilk kez izlediğimde Sporting genç takımının bir oyuncusuydu ve asistanıma dönüp işte Van Basten'ın oğlu bu çocuk demiş. Mourinho; onun harika bir tekniği var.4. Ronaldo gençken jimnastik salonunda her iki ayağına da ağırlık bağlayıp topla dribling yaparmış. Bunun top sürme ve tekniğine çok olumlu etki edeceğini düşünüyormuş çünkü o ağırlıklar olmadığında çok daha hızlı olacağını biliyormuş.




5. 2003 yılında, Ronaldo Manchester United ile £12.2 M karşılığında sözleşme imzalamadan bir yıl önce, Liverpool Ronaldo'yu izlemiş ama Liverpool2da oynayacak kadar iyi olmadığına karar verip Ronaldo'dan vazgeçmişler. Ferguson ise Sporting Lisbon ile oynadıkları hazırlık maçının devre arasında Ronaldo'yu transfer etmesi gerektiğine karar vermiş.


6. Sadece bir Cristiano Ronaldo var fakat Ronaldo'lar iki tane. Brezilya teknik direktörlüğü yapan ve her iki Ronaldo ile de çalışan Luiz Felip Scolari Cristiano için; "Umuyorum ki o da bir gün çok iyi bir oyuncu olacak. Siz ondan ne talep ederseniz edin sorun değil, o durmuyor" demiş.




7. Ferguson Ronaldo'ya 7 numaralı formayı verme konusunda hiç tereddüt etmemiş. Bu forma hakkında; "7 numarayı giyen çok efsane oyuncularımız oldu, Bryan Robson, David Beckham, Eric Cantona gibi. Bazıları onun bu formayı kaldırabileceğinden emin değildi fakat o daha 18 inde olması rağmen kendine güveniyordu. Bolton karşısında ilk maçına yedek olarak çıktığında estirdiği fırtına ile şüpheleri götürdü" demiş.

Hiç yorum yok: