9 Nisan 2008 Çarşamba

Chelsea vs. Liverpool Yeniden

CL çeyrek final ikinci maçları dün gece oynandı ve birçok kişinin beklediği gibi Chelsea ve Liverpool yarı finalist oldu. Mourinho zamanından beri sürekli yarı finalde karşılaşan bu iki ekip yeniden eşleşti. Daha önce turu geçen taraf hep Liverpool oldu fakat Abramovich kendi ülkesinde finale çıkmak için her türlü gazı, primi, onu bunu ortaya koyacaktır bence ama yeterli olur mu bilemem?



Öncelikle Chelsea-Fenerbahçe maçından başlarsak Chelsea resmen turu geçmeyi sağlayacak golü attı ve yattı yani. İlk maçın ilk yarısındaki Chelsea ile dünkü Chelsea arasında gram alaka yok. Chelsea dün oldukça kötüydü. Golü o kadar erken atmasalar böyle olmazdı muhtemelen ama golü bulmuşken skoru sağlama alalım diye düşündüler heralde ki böyle bir maç oldu ortada. Fenerbahçe her ne kadar İlker Yasin'in bahsettiği kadar iyi oynamasa da gene de sahada birşeyler yapmaya çalıştı ama gçlü Chelsea savunması karşısında pek de etkili olacak ataklar bulamadı. Maç boyunca İlker Yasin sinir etti zaten. Deivid uzaktan bir gol attı diye adama Gerrard muamelesi yaptı durdu, en ufak pozisyonda gol bekler oldu, anlayamadım. Tamam Deivid iyi oynuyor bu sezon CL'de hakkını yemiyelim ama bu beklentiler biraz aşırı değil mi sevgili İlker Yasin? Sonuçta karşısındaki takımda Chelsea oyuncuları da Ballack, Makelele falan yani. Sakin ol biraz bence. Chelsea adına maçın en iyisi yine Ballack'tı bence. İki maçta da gayet iyi oynadı Alman. Drogba ise bencilce ve laubalice oynamaya devam etti bu maçta da. Grant'la aralarında bir problem olduğu söylenmişti geçenlerde ama Grant kontrol edemiyor artık Drgoba'yı bence. Chelsea bu sezonu bir şekilde atlatır ama seneye Grant'in yerine okkalı bir teknik direktör lazım mutlaka. Fenerbahçe'ye tebrikler demekten başka birşey gelmez elimizden. Bu kadarını kimse beklemiyordu, helal olsun.







Liverpool-Arsenal maçı ise gerçekten mükemmel bir maçtı. Tur bi Arsenal'e bi Liverpool'a gitti geldi ama sonunda Babel'le Liverpool turu geçen taraf oldu. Arsenal'in bu kadar iyi başladığı bi sezonu muhtemelen kupasız, finalsiz kapatıcak olması da üzücü ama bu genç takım ilerde mutlaka daha ileriye gidecektir. 2-2'yi yakaladıktan sonra o penaltı golü hemen gelmese skoru koruyabilirlerdi ama engel olamadılar Babel'e malesef. Walcott'un one man show diye nitelendirebileceğimiz asisti ve Torres'in golü maçın en şık hareketleriydiler. Bu arada Torres demişken bu sene Ronaldo'nun biraz gölgesinde kalmasına rağmen harika bir sezon geçiriyor ve Liverpool'un onun için döktüğü paraların hakkını sonuna kadar veriyor. Şu anda Avrupa'nın en formda ve en iyi forveti tartışmasız.

Chelsea-Liverpool eşleşmesi yine çok güzel iki maça sahne olacak ama favori son yıllardaki formuyla Liverpool. Chelsea dünkü maçtaki oyunuyla soru işaretleri bıraktı biraz. Bir diğer önemli noktada Liverpool'un CL dışında Chelsea'ye oranla daha rahat bir konumda olması ve oyuncularını dilendirebilecek olması. Favorim Liverpool...

Hiç yorum yok: