3 Nisan 2008 Perşembe

Yarı Finalistler #2

CL çeyrek finalinde ikinci gece maçları da oynandı ve bu maçlar sonunda Fenerbahçe CL çeyrek finalinde evinde maç kazanan tek takım oldu Chelsea'yi yenerek.

İlk maçta Fenerbahçe Chelsea'yi konuk etti kendi sahasında. Chelsea ilk yarı nerdeyse Fenerbahçe'ye nefes aldırmadı golü de buldu. Golden sonra etkili pozisyonları da vardı ama 2-0'ı yakalayamadılar. İlk yarı Chelsea'nin ezici üstünlüğü ile geçti. İkinci yarıya Chelsea 1-0'ı korumak için çıkınca kontrol Fenerbahçe'ye geçti ve daha iyi oynamaya başladı Fenerbahçe. Kezman'ı düşmediği ofsayt tuzaklarına düşmeyen Kazım ilk golü attı ve daha sonra da Deivid'in mükemmel golü geldi. Fenerbahçe Chelsea gibi bir takım karşısında 1-0'dan maçı kazanarak büyük iş çıkardı ama burda Avram Grant'in payı yadsınamaz. Takımı son derece kötü oynarken hiçbir müdahele yapmadı, sadece izledi. J Cole, Drogba döküldüler resmen, Anelka oyuna çok geç girdi. Tabi Fenerbahçe de bu şekilde yakalayınca affetmedi. Chelsea turu yine geçer ama Avram Grant seneyi göremez Chelsea'de. Fenerbahçe adına maçın yıldızları Aurelio ve Volkan'dı. Chelsea'de ise Ballack bu takımdaki en iyi maçlarından birini çıkardı.





Gecenin diğer maçında 6 günde 3 kez karşılacak olan Liverpool ve Arsenal Emirates stadında karşılaştı. Adebayor uzun zaman sonra ilk kez gol atarken Kuyt, Gerrard'ın müthiş bir şekilde taşıdığı topta golü bularak cevabı verdi Gunners'a. Liverpool deplasmanda iyi bir skor elde etti. Kendi sahalarında her türlü galibiyet onlara yetiyor ama Arsenal'in de deplasmanda Milan'a yaptıkları işi karıştırıyor biraz. Yine de Chelsea ve Liverpool yarı finale çıkar gibi duruyor..

Hiç yorum yok: