13 Nisan 2008 Pazar

United 2-1 Arsenal


Fox tv belki de ilk kez işe yaradı. Neden diyecek olursanız bu mükemmel maçı o Bilgehan Demir adlı spikerden dinleyecektik maçı verselerdi eğer. Fox vermeyince sopcast'e kaldık malum ama şansım varmış ki çok güzel bir kanal denk geldi maç sırasında ve İngiliz spikerden premier lig maçı dinleme keyfine erişmiş oldum bu vesileyle. Adamı büyülüyorlar hakkaten. Bundan sonra Fox verse de gider internetten izlerim.



Maça gelince Arsenal çok iyi başladı. Orta sahayı çok rahat geçtiler ve özellikle sağ kanattan çok rahat ataklar geliştirdiler. İlk yarıda Adebayor biraz daha becerikli olsa çok rahat golü bulabilirlerdi. United'da Ferguson'un çıkardığı kadro bence hatalıydı zaten o da anlamış olacak ki ikinci yarıda derhal 2 oyuncu değişikliği yaptı. İlk yarıda United'da Van Der Sar ve Ferdinand olmasa maç kopardı. Ferdinand yaptığı mükemmel hamleler ve Van der Sar da kurtardığı net pozisyonlar ile United'ı maçta tuttu. 20 dakikalık Arsenal fırtınasından sonra United yavaş yavaş oyunda dengeyi sağladı. Rooney ile 2 net pozisyonu değerlendiremedi ki bu pozisyonlarda Lehmann oldukça iyiydi şansının da yardımıyla. Arsenal defansındaki -ilk kez izlediğim- Song yaptığı hatalarla maçın kaderini değiştirecekti Rooney o golleri atmış olsaydı. Song'un da ilk maçı bir kabusa dönüşecekti tabi ki de. Wenger'ın Senderos varken bir çaylağa şans vermesi, böyle bir maçta yapılmayacak bir deneme bence. Arsenal defansına dersini iyi çalışmıştı, Ronaldo topu her aldığında hemen ikili sıkıştırmalarla tehlikeli olmasını engellediler tıpkı geçen yl Milan'ın yaptığı gibi. Scholes, Carrick ve Park orta sahada Brown da savunmadaoldukça kötüydüler ve bu sebeple de Arsenal çok rahat ataklar geliştirdi ilk yarıda.



İkinci yarının hemen başında Arsenal golü buldu. İlk yarıda hata yapmayan United defansı o golde oldukça hatalıydı. VDS ve Ferdinand anlaşamayınca, Carrick de müdaheleyi yapamayınca Adebayor rahat bir gol attı. Gol girer girmez Anderson ve Tevez eşofmanlarını çıkarmya başladılar kenarda fakat onlar oyuna girene kadar United penaltıdan gelen golle durumu eşitledi. Ronaldo bu yılki performansının altında kalsa da penaltıyla serisini devam ettirdi. Penaltıya gelince Wenger son haftalarda alışkanlık edildiği şekilde yine hakemler hakkında konuşacaktır mutlaka ama penaltı kararı yanlış değildi. Penaltıdan hemen sonra Anderson ve Tevez oyuna girince golün morali, taraftarın da gazıyla United şaha kalktı resmen. Anderson hakikaten yaşına göre müthiş bir oyuncu. Sahaya getirdiği heyecan, hırs, enerji ve güç inanılmaz. United hücumlarını yönlendirdi oyuna girdikten sonra ve çok hızlı atağa çıkardı takımı. Tevez da ayn şekilde mücadeleci oyununu sahaya yansıttı. İlk yarıda sadece Ronaldo ve Rooney'e yoğunlaşan Arsenal savunması biraz daha açılmak zorunda bu iki oyuncu sebebiyle.



United ataklarını da sıklaştırmışken Evra'nın ara pasında yine kolay bir pozisyonu gole çeviremedi Rooney. Dönen topta da Gilberto Silva Evra'yı indirince faul çalındı ceza sahasının hemen önünden. Topun gerisine Ronaldo ve Hargreaves geçti. Herkes Ronaldo'nun vurmasını bekliyordu. Arsenal savunması, barajı ve Lehmann hatta United oyuncuları bile Ronaldo'ya kilitlenmişken Hargo mükemmel bir frikikle galibiyeti belki de şampiyonluğ getirecek golü attı. Herkes Ronaldo'ya o kadar odaklanmıştı ki Hargreaves sevinçle koşana kadar golü bile fark edemedi çoğu kimse.


Golden sonra Arsenal Bendtner'i aldı oyuna. Bendtner birkaç tehlikeli pozisyon yakaladı ama VDS bugün gerçekten harikaydı ve bir gole daha izin vermedi. United ise yakaladığı kontra atakları çok da etkili olamadı ve 2-1 ile sahadan ayrılarak çok zor bir maçı kayıpsız atlattı.



Bu maçtaki mağlubiyetle Arsenal resmen olmasa da sezonu kapatmış oldu. CL'den elenen ve ligde de şampiynluk iddaası kalmayan Arsenal'in tek umudu Chelsea'nin puan kaybetmesini bekleyip 2.sırayı kapabilmek. Bu kadar müthiş başladıkları bir sezonda hiçbir kupanın sonunu getirememeleri bu genç takım için moral bozucu ama önemli bir tecrübe olmuş oldu. Oynadıkları son 14 maçta sadece iki galibiyeti var Arsenal'in biri Milan deplasmanı diğeri de 2-0 dan 3-2 kazandıkları Bolton maçı. Bu kadar kritik bir dönemde bu kadar puan kaybına zor tabi başarı. United ise zorlu Chelsea deplasmanı küçük de olsa bir avantaj yakaladı bu galibiyetle. Londra'da Chelsea 3 farklı kazanmadığı sürece United diğer maçlarını kazandığı takdirde şampiyon olucak.

Hiç yorum yok: