10 Nisan 2008 Perşembe

United 1-0 Roma


Manchester United hafta sonu oynadığı Boro maçından beraberlikle ayrılınca taraftar biraz kuşkuya düşmüştü maç öncesi. Özellikle de Rio ve Vidic'in sakatlıkları ve oynayamacak olması maç için endişeleri artırıyodu fakat Ferdinand sahadaki yerini aldı. Onun yanında oynayan Pique de oldukça iyi bir maç çıkardı, sırıtmadı. Fergie maça Ronaldo ve Rooney'siz 5 orta saha ve tek forvet Tevez'le başladı. Bu kadro biraz skoru korumya yönelikti ama United maça çok etkili başladı. İlk 20 dakikada çok net pozisyonlar gol olmadı. Hargreaves ve Tevez biraz daha becerikli olsa ve Doni de bu kadar gününde olmasa bugün bi 5 çıkabilirdi Old Trafford'dan. Bu toplar gol olmayınca insanın aklına hemen atamayana atarlar lafı geliyor tabi. Tam da öyle oldu ve 30. dakikada Wes Brown'un gereksiz müdahelesi ile penaltı kazandı Roma ama De Rossi belki de turu auta gönderdi Stam'ın penaltılarına benzeyen bir penaltıyla. O dakikadan sonra da Roma etkili olabilecek ataklar geliştirdi ama United defansı izin vermedi gole.


İkinci yarıya da United etkili başladı ama golü bulana kadar acaba Roma bi terslik yapar mı diye hep içimde bi kurt vardı nedense. O tersliği yapabilecek fırsatlar da geçti ellerine ama kullanamadlar. United da maçın ne iyi isimleri Hargreaves, Park ve Tevez'di. Anderson da hemen arkalarından geliyor tabi ki. Özellikle Tevez ve Hargreaves muhteşem oynadılar. Hargreaves için ezon başında ödenen para çoktu herkes de bu kadar etmeyeceğini düşünüyor ama fırsat buldukça harika oynuyor Hargo. Bugün gerek orta sahada gerekse kanatlardaki ortalarıyla müthişti. Tevez de tek başına Roma defansıyla boğuştu tüm maç ama yılmadı hiç. United ataklarında sırtı dönük aldığı toplarla atakları hep başltan isim oldu ve attığı golde de topu Hargreaves'e verip içeriyi deparını attı ve güzel bir kafa golüyle işi bitirdi. Park da Ronaldo'nın yokluğunda iyi oynadı. Onun kadar etkili olmasa da!!! Psv günlerine yakın bi Park izletti bize.



Ronaldo bu maçta oynamayarak rekor yolunda bir darbe aldı bana göre. Özellikle ilk yarıdaki Roma defansına kesin bir gol atardı Hargreaves ve Park'ın atamadıklarını görünce. Ama onun da dinlenmesi gerekiyordu hafta sonu oynanacak Arsenal maçı için. Bu arada Fox artık ibnelik yapmasın da şu maçı kazasız belasız izleyelim. Gol bir süre daha gelmese Ronaldo'yu görebilirdik saha da ama gol gelince Ronaldo'ya gerek kalmadı. Ferdinand golden sonra kenara alınabilirdi belki.


Bu maçtaki bir diğer güzel haberde ssakatlıklarla boğuşulan şu dönemde Silvestre ve Kaptan Gary Neville'ın geri dönüşüydü. Silvestre zaten Evra'nın yerine ilk 11 deydi ve güzel de bir dönüş yaptı ama asıl ilgiyi çeken Kaptan oldu. 1 yıldan fazla süredir oynayamayan Neville kenarda görününce büyük bir alkış tufanı koptu tribünlerde ve oyuna girerken de tüm stad ayakta onu alkışıyordu. Topa her dokunuşunda büyük alkış alan Kaptan Giggs'den kaptanlığı aldı oyuna girince. O tribünleri, tribünler onu özlemiş belli ki.



*Gecenin diğer maçında da Barcelona Schalke'yi aynı skorla 1-0 mağlup etti ve yarı finalde United'ın rakibi oldu. Barcelona ligdeki ve ilk Schalke maçındaki gibi oynarsa yarı finalde işi çok zor.

Hiç yorum yok: