20 Nisan 2008 Pazar

Duncan Rules

Nba playoff'ları mükemmel iki maçla başladı. Önce 2 yıldır birbirleriyle karşılaşan Cavs ve Wizars ardından da aynı şekilde rivaly kıvamına gelen rekabetleri ile Suns ve Spurs. İki maçta muhteşemdi, iki maçta son dakikaya kadar heyecanını korudu. Hatta Spurs maçı gereğinden fazla heyecan dahi yaptırdı. Playoff'lar bu şekilde davam ederse sınıf tekrarı yapanların sayısında patlama olabilir bu yıl.




Cavs maçında Washington son dakikaya kadar önde götürdü, oyunu kontrol etti ama seri öncesi atıp tutan Arenas ve maç boyu iyi oynayan Jamison'un son dakikalardaki kötü hücumlarıyla maçı kaybetti. Lebron ise sürekli üstüne oynayan Wizards'a cevabı son dakikalardaki kritik basketleriyle verdi. Henüz serinin ilk maçında kavga çıktı ve bu seride çok can yanacak, çok olay çıkacak kesinlikle. Tek bir maçın tek bir anı bile kaçırılmamalı.


Suns-Spurs maçı ise kafadan greates games'e girdi bile. 2 uzatma belki 3.sü de yoldaydı fakat Ginobili izin vermedi ve Spurs maçı aldı. Suns bütün maç oyuna hakimdi, Spurs resmen ölü gibiydi. Birçok izleyici, ben de dahil, Spurs'ten artık o işler geçmiş yaşlanmış bu adamlar dedik ilk yarı sonunda ama Duncan tarihin en önemli performanslarına girecek bir oyunla şampiyonu uyandırdı. Önce Finley'in üçlüğü ile uzadı maç, sonra 3 sn kala Duncan'ın üçlüğü!!! ile tekrar uzadı. Amare oyun dışı kaldı. Son 15 s'ye Spurs üç sayı önde girmişken Nash üçlüğü yolladı zor pozisyonda tekrar uzayacak mı derken Manu son noktayı koydu. Hakikaten inanılmaz bir maçtı. Bir ara Rocky 4 filmi gözümde canlandı sanki. Rus boksör vuruyor indiriyor ama Rocky, şampiyon yıkılmıyor. En sonunda da şampiyon gücünü gösterip işi bitiriyor. İşte bu senaryo da da Duncan Rocky'yi canlandırdı resmen ve bu oyunun gelmiş geçmiş en iyi uzunlarından biri olduğunu bir kez daha gösterdi. Spurs'ten playoff'arda maç koparmanın ne kadar zor olduğu bir kez daha görüldü. Suns ise bu acı mağlubiyetin altından kolay kolay kalkamaz gibi geliyor bana.


Bu maçla bir kez daha görüldü ki; "Don't ever underestimate a heart of champion."

Hiç yorum yok: