13 Nisan 2008 Pazar

Man Utd - Arsenal Preview


Bugün saat 18:00 de premier ligde şampiyonluğun kaderini çizecek maç; Manchester United - Arsenal. Old Trafford'da oynanacak olan maçı malesef ki Fox Tv gerzekleri sayesinde izleyemeyecez. Onun yerine çok daha önemli olan Blackburn - Liverpool maçınız izleyecez !!!


Her iki takımın da önemli eksikleri var maç öncesi. Ev sahibi United'da Vidic, Nani, Fletcher ve Saha yok. Bunlardan yokluğu en çok hissedilecek isim Vidic kuşkusuz. Vidic'in yerine Pique ilk 11 de yer alacak muhtemelen. Bunların dışında Hargreaves ve Tevez'in de hafif sakatlıkları var, maç sırasında durumları belli olacak. Hargreaves'ın Roma maçındaki form durumundan sonra keşke oynayabilse diyorum aynı şekilde de Tevez için de. Bu sakatlıkların yanında Ferguson hafta içi oynanan maçta Ronaldo ve Scholes'u dinlendirme şansını yakaladı ve Rooney de sadece 15 dakika süre aldı. Ayrıca Roma maçında nerdeyse 1 yıldır oynayamayan Silvestre ve Neville geri döndüler. Görev verilirse onlarda hazır olacaklardır.


Arsenal tarafında ise daha önemli eksikler United'a oranla. Flamini bu maçta yok sakatlığı sebebiyle ve Abou Diaby de cezalı. Arsenal'in diğer eksikleri de Sagna, sezonu kapatan Rosicky ve Eduardo. Wenger'ın bu eksikliklerden sonra Gilberto Silva ve Theo Walcott'a yer vermesi bekleniyor. Liverpool maçında oynamayan Van Persie de bu maça hazır ve görev alabilir.


Arsenal ligde oynadığı son 7 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabilmiş ve liderin 6 puan gerisinde şu an. CL'den de elendikten sonra tek şansları lig ama orda da pek şanslı değiller. Bugün Arsenal kazansa bile United hala 3 puan önlerinde olacak. United bir daha Chelsea'ye kaybetse bile bu kez de Chelsea işi götürecek. Yani Arsenal'in şampiyonluk şansı yok gibi. Hedefleri 2. olup CL'ye direk katılmak bu saatten sonra.


Manchester United ise son 7 maçın 6 sını kazandı. Şampiyonlar liginde de yollarına devam ediyorlar. Hafta içi oynanan maçta da formda olduklarını gösterdiler. FA Cup'da Old Trafford maçında oynanan maçtaki 4-0 lık skor da United'ın moralini artırıyor ve kazanmaya yakın olan taraf olduğunu gösteriyor. Ronaldo seriye kaldığı yerden devam eder, United kazanır.

Hiç yorum yok: